Tenisz - Babosék újabb győzelemmel az elődöntőben, így értékelték a mérkőzést
Babosék újabb győzelemmel az elődöntőben, így értékelték a mérkőzést
Fotó: Europress/AFP

Babosék újabb győzelemmel az elődöntőben, így értékelték a mérkőzést

HosszabbitásHosszabbitás
2019/10/30 20:16

Második mérkőzését is megnyerte és már elődöntős a címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros a sencseni tenisz WTA-világbajnokságon. A magyar, francia duó szerdán két szettben bizonyult jobbnak az Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs német, holland kettősnél a Vörös csoport 2. fordulójában.

A harmadik helyen kiemelt Babosék - akik hétfőn döntő rövidítésben verték a Latisa Csan, Csan Hao-cseng tajvani testvérpárt - az első szett végjátékában jobban összpontosítottak, és előnybe kerültek. A folytatásban már komoly fölényben voltak, és végül 1 óra 15 perc alatt diadalmaskodtak.

"Nehéz meccsen vagyunk túl, 3:3-ig pár fontos labdamenetet elveszítettünk, és ez kisebb zavart okozott a fejekben" - idézte a soproni játékos értékelését a MOL Csapat honlapja. - "Miután 3:5-nél egy hatalmas gémet játszottunk, helyre kerültek a dolgok, és elkezdtünk jól játszani. Örülünk, hogy nyertünk és várjuk a következő meccset, nyerni szeretnénk Szabalenkáék ellen is."

A csoportnak még az első helyen kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka belga, fehérorosz duó a tagja.

Babosék legközelebb pénteken lépnek pályára. A csoportokból az első két helyezett jut az elődöntőbe.


Eredmény:

páros, Vörös csoport, 2. forduló:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.) - Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs (német, holland, 8.) 7:5, 6:2

Az állás: 1. (és már elődöntős) Babos, Mladenovic 2 győzelem, 2. Grönefeld, Schuurs 1, 3. Mertens, Szabalenka (belga, fehérorosz, 1.) 1, 4. Csan, Csan (tajvani, 5.) 0

Azonos győzelemszám esetén az egymás elleni eredmény dönt.

MTI

Hozzászólások