Tenisz - Babosék továbbmentek, Stollárék búcsúztak
Babosék továbbmentek, Stollárék búcsúztak
Fotó: Europress/AFP

Babosék továbbmentek, Stollárék búcsúztak

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/24 04:58
Női párosban Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic továbbjutott, míg Stollár Fanny és az ukrán Dajana Jasztremszka kiesett a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában pénteken.

A világbajnok magyar, francia kettős nehezen lendült játékba a Dalila Jakupovic, Raluca Olaru szlovén, román duó ellen, amely első két adogatását elnyerte Baboséknak és egészen 5:3-ig vezetett. Ezt követően komoly fordulat állt be a meccsen, a tavaly Melbourne-ben döntős Babosék sorozatban négy gémet nyertek és 45 perc alatt hozták az első szettet.

A folytatás már simábban alakult, igaz, Jakupovicék nem adták könnyen magukat. Babos és Mladenovic 2:1-es előnyüknél elvették az ellenfél adogatását, majd óriási küzdelemben, 0-40-ről felállva hozták a sajátjukat. A 4:1-es vezetésnél a torna egyik legnagyobb esélyesének számító, második kiemelt páros később biztosan nyerte szervajátékait és összességében 93 perc alatt diadalmaskodott.


A második fordulóban az egyéni világranglista-vezető ausztrál Asghleigh Barty és a német Julia Görges kettőse vár a magyar, francia egységre.

Stollár Fannyék a nyolcadik kiemelt Kveta Peschke, Demi Schuurs cseh, holland pár ellen léptek pályára, amelynek 68 perc után kénytelenek voltak gratulálni. Az esélyesebb rivális az első játszma első játékában brékelt, ezt az előnyt pedig a végéig megtartotta, a másodikban pedig már egyértelmű fölényben teniszezett és biztosan nyert.

Egyéniben nincsen már magyar érdekeltje a melbourne-i női versenynek, miután az egyetlen induló, Babos a csütörtöki első meccsén kikapott.

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Dalila Jakupovic, Raluca Olaru (szlovén, román) 7:5, 6:3
Stollár Fanny, Dajana Jasztremszka (magyar, ukrán)-Kveta Peschke, Demi Schuurs (cseh, holland, 8.) 4:6, 2:6

MTI

Hozzászólások