Tenisz - Babos nem élte túl a selejtező első fordulóját Wimbledonban
Babos nem élte túl a selejtező első fordulóját Wimbledonban
Fotó: Europress/AFP

Babos nem élte túl a selejtező első fordulóját Wimbledonban

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/25 16:44
Babos Tímea a selejtező első fordulójában búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokságtól.

A kvalifikáció 27. kiemeltje, a világranglistán 124. Babos az első körben azzal a Sabine Lisickivel (283.) találkozott, aki 2013-ban döntős volt a füves pályás Grand Slam-tornán, azóta azonban formahanyatlással és sérülésekkel is küzdött.

Eddigi egyetlen összecsapásukat még 2016-ban, Stuttgartban, salakon két szettben Babos nyerte.

A 29 éves német játékos a keddi első játszmában remekül teniszezett, összesen kilenc ászt szervált - magyar riválisa egyet sem -, és Babos adogatását kétszer elvéve könnyedén került előnybe.

A második játékrész is egy gyors Lisicki-brékkel indult, Babos azonban 1-3 után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, remek adogatásainak, valamint a német ellenfél ki nem kényszerített hibáinak köszönhetően játékot sem veszítve, 41 perc alatt egyenlített.

A döntő szettben is Lisicki irányította a játékot: a viadal honlapja szerint a labdamenetek nagy része az ő nyerő ütéseivel vagy ki nem kényszerített hibáival értek véget. A német versenyző Babos első adogatójátékánál brékelt, és bár a magyar teniszezőnek ötször volt fogadóelőnye a folytatásban, ezek egyikét sem tudta kihasználni, így 1 óra 53 perc alatt búcsúzott az egyéni küzdelmektől.

Lisicki 59 nyerő ütés mellett 31 ki nem kényszerített hibát vétett a találkozón, Babosnál ugyanez a mutató 20-15 volt.

A nőknél még Bondár Anna és Stollár Fanny érdekelt, mindketten kedden lépnek pályára.

A férfiaknál hétfőn Balázs Attila a második körbe jutott, ahol az ukrán Ilija Marcsenkóval csap majd össze, várhatóan szerdán. A főtáblához - melyen Fucsovics Márton ott van - mindkét nem selejtezőjében három mérkőzést kell nyerni.

MTI

Eredmény, selejtező, 1. forduló:
Sabine Lisicki (német)-Babos Tímea (27.) 6:3, 3:6, 6:3
Hozzászólások