Tenisz - Babos a döntő szettben kapott ki Taskentben 
Babos a döntő szettben kapott ki Taskentben 
Fotó: Europress/AFP

Babos a döntő szettben kapott ki Taskentben 

Horváth DettiHorváth Detti
2019/09/25 15:10

Babos Tímea szettelőnyről kapott ki a francia Pauline Parmentier-től a 250 ezer dollár (74,8 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztorna szerdai nyolcaddöntőjében.

A múlt héten Szöulban a legjobb 16-ig jutott magyar játékos - aki 89. a világranglistán - nyitásként rögtön elvette Parmentier (127.) adogatójátékát, majd 5:0-ig nagyon simán kézben tartotta a mérkőzést. A szett befejezésével viszont komoly gondjai adódtak: kapkodott, sokat rontott, először veszített szervagémet, így végül csak a kilencedik lehetőséggel tudott játszmaelőnyre szert tenni.

A kiegyenlített második szettben 4:4-ig mindkét játékos hozta az adogatójátékát, azt követően azonban Parmentier előbb saját, majd Babos szervagémjét is megnyerte, így kiegyenlítette játszmahátrányát.

A döntő szettben Babos ismét azonnal brékkel indított, amit 2:0-val folytatott, de utána ellenfele 3:2-re fordított. Parmentier egyre magabiztosabban és erőteljesebben játszott, és 4:3-as vezetése után ismét elvette Babos szervagémjét, majd a sajátjával lezárta a 2 óra 21 perces összecsapást.


Eredmény, nyolcaddöntő:

Pauline Parmentier (francia)-Babos Tímea (7.) 2:6, 6:4, 6:3

MTI

Hozzászólások