Ausztrál Open - Random
Random

Random

Szabó GáborSzabó Gábor
2010/01/19 17:43

draw2Most, hogy túl vagyunk már egy első fordulós Youzhny - Gasquet meccsen, holnap pedig vár ránk egy Demi - Henin, egy Pennetta - Wickmayer, valamint egy JMDP - Blake, aztán pedig holnapután egy második körös Baghda - Ferrer;  folyvást azon jár az agyam, hogy jól van-e ez így.

Hogy ilyen meccsek már  a második fordulóban összejönnek, míg noname játékosok juthatnak el akár a harmadik körig is, kizárólag noname játékosok legyőzésével. Hiszen pont azért emelték fel a kiemeltek számát nem is olyan régen 16-ról 32-re, hogy az ilyen helyzeteket elkerüljük.

Hogy  a legjobbak csak később találkozzanak.

Arra jutottam, hogy ketté kell választani a kérdést.

Azzal, hogy néhányan doppingmutyi miatt hátrébb csúsznak a ranglistán, vagy éppen nem tudnak időben nevezni (Gasquet meg a belgák), azzal soha nem fog tudni mit kezdeni a teniszvilág. Mint ahogyan azzal sem, hogy valaki időlegesen visszavonul (Henin). Nem fogja soha senki sem azt mondani, hogy te biza ügyes játékos vagy, legyél te mondjuk a 16. kiemelt, igaz nemrégiben majdnem eltiltottunk, de azért legyél csak nyugodtan. Erre egész egyszerűen nincs megoldás.

Még akkor sincs, ha ezt néhányan alaposan megszívják. Mondjuk konkrétan Demi, Pennetta meg Almagro.

A másik része a kérdésnek azonban azt hiszem megfontolásra érdemes.

Rendben van-e az, hogy Roger az első körben játszik a világranglista 37. helyezettjével, aki egyébként volt már 18. is?

Vagy Delpo a második körben egy volt vb döntőssel, csak azért mert az éppen 41.?

Vagy Ferrer Baghdával, aki az utsó négy tornájából hármat megnyert?

Félreértés ne essék, nem vattázni akarom a sztárokat, élvezem is ezeket a meccseket nagyon, csak úgy gondolom, nem teljesen igazságos az, hogy ők itt nyírják egymást, addig egy Isner egy Seppi és egy ír legyőzésével simán harmadik körös lehet. Jó persze a noname-noname dolog is picit ferdítés, hiszen ahhoz, hogy valaki a 32 közé kerüljön, vagy kiemeltet kell verni, vagy meg kell verni valakit, aki kiemeltet vert. De attól még szörnyen nem ugyanolyan súlyú négyeseket találni a táblán.

Hiszen Nieminen, Lindahl, Melzer és Serra közül ugyanúgy egyvalaki jut a harmadik körbe, mint a Blake, Clement, Russell, Del Potro négyesből.

Lehet, hogy ma ez a létező legjobb megoldás, némi kálóval, de lehet, hogy el lehetne gondolkodni azon, hogy mi lenne. ha a következő 16 (32-48-ig) mondjuk nem kerülhetne az első 16 mellé? Vagy valami hasonló.  A 64 kiemelt nyilván sok lenne, bár az nem igaz, hogy mindig ugyanaz találkozna ugyanazzal, amit sokan gondolnak, hiszen a 63. kiemelt is feltűnhetne a tábla bármelyik helyén, csak a 64.-kel nem találkozhatna csak a végjátékban.

Szóval nem egyszerű. Viszont igazságtalan.

Hozzászólások