Ausztrál Open - Matsról
Matsról

Matsról

Szabó GáborSzabó Gábor
2010/01/23 18:08

matsNem védeni szeretném, nem gondolom, hogy rászorul, annál is inkább, mert szerintem több Grand Slamen indult, mint ahányat láttak azok, akik szerint nem ért hozzá.

De attól tartok, hogy néhánynál többet is nyert.  Hetet. Gyengébbek kedvéért.

Két dolgot azonban szeretnék leírni mindenképpen:

1. Egy televíziós szakkomentátor nem jós. Nem azért tartják. Nincsen ember, aki meg tudná mondani valamennyi mérkőzés eredményét, de ha van, akkor az sajnos elveszett a néhai Budapest TV süllyesztőjében. Továbbá lehet, hogy meg tudja valaki mondani, hogy ki nyer, csak az meg azt nem tudja, hogy miért. Mert az ritkán van benne a varázsgömbben.

Egy szakkommentátort egyrészt azért tartanak, mert hiteles, másrészt azért, mert színesen, érdekesen el tud mondani olyan dolgokat, melyekről az emberek java részének fogalma sincsen. Egész egyszerűen azért, mert nem ez a szakmája, és éppen ezért más dimenziókban szemléli a játékot.

Nyilván ha semmi nem jön be abból, amit mond, az nem szerencsés. De ha meg minden úgy alakulna, akkor marha unalmas lenne az egész. Akkor játszani sem kéne.

2. Az, aki megnézett néhány vagy akár több tucat Grand Slamet, és úgy gondolja, hogy jobban ért hozzá, mint Mats, vagy akár bárki, aki profi szinten űzte ezt a játékot, az szerintem súlyos önértékelési zavarokkal, hogy ne mondjam, jellemhibával küzd.

Aki úgy hiszi, hogy ő annyira okos, hogy mondjuk egy vizsgaidőszakban, éppen csak háttér televíziózva,  képes annyira megtanulni ezt a játékot, mint akinek ez az élete, az szerintem nem árt, ha egy picit magába száll.

Vagy süllyed.

Hozzászólások