Ausztrál Open - Karanténba került 47 játékos, köztük egy korábbi bajnok az Ausztrál Open helyszínén 
Karanténba került 47 játékos, köztük egy korábbi bajnok az Ausztrál Open helyszínén
Fotó: Europress/AFP

Karanténba került 47 játékos, köztük egy korábbi bajnok az Ausztrál Open helyszínén 

Kálmán LaciKálmán Laci
2021/01/16 12:00
Egyre szaporodnak a gondok a február 8-án kezdődő Ausztrál Opent megelőző időszakban. Legutóbb a szombat délelőtt Los Angelesből és Abu-Dzabiból induló, Melbourne-ben landoló gépek utasai között találtak három pozitív koronavírusos esetet. Ennek eredményeként 47 játékosnak és kísérőiknek kéthetes karanténba kell vonulniuk.

Victoria állam egészségügyi illetékesei arról számoltak be, hogy a repülőgép személyzetének egyik tagja, valamint két további utas pozitív koronavírus-tesztet produkált. Őket az előírásoknak megfelelően egy külön szállodába szállították.

A torna szervezői kiadtak egy közleményt, melyben leírják, hogy a Los Angeles-i gépen összesen 79-en voltak, 67 utas, 24 játékos, köztük Victoria Azarenka, Sloane Stpehens, Kei Nishikori és Tennys Sandgren is. A másik másik járaton 23 játékos érintett. A nyilatkozat legfontosabb mondata a következő:

"A 47 játékos 14 napig nem hagyhatja el a hotelszobáját, egészen addig, amíg nem tisztázódnak a koronavírus-fertőzés gyanúja alól. A játékosok ez idő alatt edzéseken sem vehetnek részt."

Ez a döntés megfosztja a sportolókat egyenlő felkészüléshez való joguktól. Ezt Pablo Cuevas igyekezett viccesen felfogni.

"Úgy volt, hogy napi öt órát edzhetünk a buborékban, abból lett ez, 15 nap karantén. Az Instagramon bemutatom majd, hogyan edzek a szobámban"írta a Twitteren.

Az egyik gépen tartózkodott a párosban ötszörös tornagyőztes Artem Sitak is, aki szintén megértően és pozitívan viszonyult a megváltozott körülményekhez.

"Mivel mindannyian közeli kontaktnak minősültünk, ezért a szobánkban kell maradnunk. Kértem egy kerékpárt, remélem kapok is, amivel majd formában tarthatom magam. Január 29-ére talán már kint leszünk és részt vehetünk valamelyik 250-es tornán. Nyilván senki sem örül, hogy ez történt, de a kockázatot mindannyian vállaltuk. Tudtuk, hogy ha lesz pozitív eset, ilyen következményekkel kell majd szembenéznünk."

A szervezők igyekeznek minden tőlük telhetőt megtenni a játékosok érdekében. Ezt Craig Tiley, az Ausztrál Open versenyigazgatója is hangsúlyozta.

"Mindenkivel felvettük a kapcsolatot, akik a gépen tartózkodtak, különösen figyelünk a játékosokra. Az ő körülményeik most alapvetően megváltoztak, úgyhogy amennyire lehet, igyekszünk az ő igényeiket kiszolgálni."

A felvezető tornák január 31-én, az Ausztrál Open február 8-án kezdődik Melbourne-ben.

tennis.comyahoo sports

Hozzászólások