Ausztrál Open - Egyik igen, másik nem
Egyik igen, másik nem

Egyik igen, másik nem

Szabó GáborSzabó Gábor
2010/01/20 06:47

Tenisz - US Open - Szávay

Ha egy hónappal ezelőtt valaki megsúgja, hogy ezt a mondatot adom majd címül az Aus Openen a mieink első meccse után, készséggel elhiszem.

Egyértelműnek tűnt, hogy Melinda továbbjuthat, Ági meg kiesik, mint szokott általában Ausztráliában. Aztán másként alakult. Nem mintha Melindának gondjai lettek volna az elmúlt hetekben, a Henin elleni teljesítménye, különösen a döntő szett után, a mai vereség némiképp váratlan. De tegyük gyorsan hozzá, hogy előfordul ilyen.

Döntő szett 9/7, nyilván nagy meccs lehetett, Melinda kétszer is adogatott a érte, ezúttal sikertelenül, de ebből olyan messzemenő következtetést azért nem szabad levonni. Így alakult.

Ági viszont egészen kellemes meglepetés. Nem az, hogy simán verte Dubois-t - bár a tavalyi második félév után azért ezt se becsüljük le -, hanem úgy összességében, az egész szezonkezdet. Ez volt a hatodik győzelme, és ez még akkor is nagy dolog, ha ebből hármat a sydney-i kvaliban aratott. Hiszen ne feledjük, ott is a legjobb százba tartozókat kellett megverni.

És egyáltalán nem biztos, hogy itt a vége.

Hozzászólások