Ausztrál Open - Mérkőzés közben tudta meg az Ausztrál Open selejtezőjének negyedik kiemeltje, hogy koronavírusos
Mérkőzés közben tudta meg az Ausztrál Open selejtezőjének negyedik kiemeltje, hogy koronavírusos
Fotó: Europress/AFP

Mérkőzés közben tudta meg az Ausztrál Open selejtezőjének negyedik kiemeltje, hogy koronavírusos

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2021/01/12 16:25
A mérkőzés alatt tudta meg az Ausztrál Open selejtezőjének negyedik kiemeltje, Denis Kudla, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, legalábbis ezt állítja ellenfele. Az amerikai egy játékkal a meccs vége előtt kapta a hírt, kiszerválhatta még a találkozót, de ezután kénytelen volt visszalépni a tornától.

A szigorú ausztrál járványügyi szabályozások miatt Dohában zajlik az Australian Open selejtezője. A negyedik kiemelt Denis Kudla a korábban francia színekben versenyző, 2021-től Marokkót képviselő Elliot Benchetrit ellen lépett pályára. 6:4, 5:3-mas vezetésnél kapta meg a hírt, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. Bencherit egy videóbejegyzésben beszélt az esetről, és megjegyezte, ha 5:3-nál ő nyerte volna a játékot, leléptették volna Kudlát. Az amerikai azonban behúzta ezt a game-t, és így 6:4, 6:3-ra övé lett a találkozó. A következő fordulóban viszont már nem léphet pályára, azonnal karanténba vonult, és visszalépett a versenytől.

„5:3-nál jött meg az eredmény. Ha 5:3-nál megnyertem volna a játékot, és 5:4 lett volna, továbbjutottam volna a második fordulóba”- állítja Bencherit az Instagram-oldalán.

Kudla következő ellenfele a tizenéves ausztrál, Dane Sweeny lett volna, aki a visszaléptetés miatt mérkőzés nélkül jutott a következő fordulóba, ahol már a főtáblára kerülés a tét.

Az Ausztrál Teniszszövetség megerősítette, hogy a koronavírus-fertőzés megjelent a játékosoknál a selejtezőben, az érintett teniszezőket visszaléptették a tornától, és karanténhotelben helyezték el őket. Kudla mellett a világranglista-139. argentin Francisco Cerundolo is pozitív tesztet produkált. Egyelőre még kérdéses, hogy a kontaktkutatást követően hány játékost érintenek az esetek.

Felmerül a kérdés, miért a mérkőzés alatt érkezett meg a teszt eredménye. A korábbi világranglista- 64., 2015-ben Wimbledonban Nadalt emlékezetes találkozón legyőző, Dustin Brown az esetre reagálva megjegyezte, hogy az ígértnél jóval hosszabb időt vesz igénybe, hogy megkapják teszteredményüket.

„Ez a második teszt volt, amelyet minden játékos tegnap csinált meg. Azt mondták, hogy a várható eredmény 8-14 órán belül érkezik, a legtöbb esetben ez nem igaz, rengeteg játékos várt az első teszt eredményére a szobájában több mint 24 órán át. A második tesztet tegnap reggel 9 körül csináltam meg, a mérkőzésem 4 órakor kezdődött, de az emailt az eredményemről ma kaptam meg délelőtt 11 óra körül, ez nem 8-14 óra”- jegyezte meg Twitteren a rutinos teniszező.

via

 

Hozzászólások