Ausztrál Open - Ausztrál Open, tizenharmadik nap - Salakblog kibeszélő
Ausztrál Open, tizenharmadik nap - Salakblog kibeszélő
Fotó: Europress/AFP

Ausztrál Open, tizenharmadik nap - Salakblog kibeszélő

HosszabbitásHosszabbitás
2018/01/26 23:22

2018 első Grand Slam-tornáján is itt a Salakblog kibeszélő, ahol a játéknap legfontosabb történéseit beszélhetitek meg. A cikket a Hosszabbítás címlapja mellett a Salakblog Facebook-oldalán is megtalálhatjátok.

Ide írhatjátok, amit a meccsek előtt/alatt az aktuális játéknapról gondoltok, mindent, amiről mi esetleg nem írunk, de ti beszélnétek róla, és mindent, ami szerintetek más cikkek alatt könnyen elveszne a kommentek között.

A pénteki játéknapról készült összefoglalónk:

Federer-Cilic döntő lesz az Ausztrál Openen | Hosszabbítás

Roger Federer a vártnál hamarabb, egy óra alatt letudta a Hyeon Chung elleni elődöntőjét, mert a dél-koreai ellenfele a második szettben sérülés miatt feladta a mérkőzést. A nap hőse Babos Tímea, aki előbb Kristina Mladenoviccsal megnyerte a női páros fináléját, majd vegyes párosban is bejutott a döntőbe. Összefoglalónk.

Szántó Petra csodálatos beharangozója a női döntő előtt:

A Halep - Wozniacki női döntő elé | Hosszabbítás

Csak egyszerűen képzeljük magunkat a helyükbe. Valahol Melbourne-ben, két különböző szállodai szobában lefekvéshez készülődik két lány. Mindketten életük legfontosabb napja előtt próbálják álomba küszködni magukat. Mindketten tudják, miről szól ez az egész. Mindketten voltak már ott, mindkettejükben ott van az a tehetetlenséggel vegyes, iszonyúan kellemetlen, állandóan és alattomosan ott lappangó hiányérzet.

Szabó Gábor írása a Roger Federer elleni elődöntőt sérülés miatt feladó Hyeon Chungról:

A feladást is Djokovictól tanulta Chung? | Hosszabbítás

Szögezzük le: bármelyik teniszezőnek szíve joga feladni bármelyik találkozót, játsszon akármilyen versenyen, legyünk annak akármilyen fázisában, legyen bárki az ellenfél. Ám a gondolatmenetet folytatni is lehet. Miután a teniszezők munkája nagy nyilvánosság előtt - értsd: nézők milliói - zajlik, és azért keresnek annyit, amennyit, mert ennyien kíváncsiak rájuk, tetteikért, így feladásaikért is vállalni kell a felelősséget.

Hozzászólások