Ausztrál Open - A teniszvilág legszigorúbb szabályait vezetik be az Australian Openen 
A teniszvilág legszigorúbb szabályait vezetik be az Australian Openen
Fotó: Europress/AFP

A teniszvilág legszigorúbb szabályait vezetik be az Australian Openen 

HosszabbitásHosszabbitás
2021/01/12 12:43
Lisa Neville rendvédelmi miniszter szerint Victoria állam kormánya rendkívül szigorú koronavírus-protokollt dolgozott ki a februárra halasztott ausztrál nyílt teniszbajnokságra.

A politikus kedden közölte, a játékosoknak és a stábtagoknak - körülbelül 1200 főnek - negatív teszteredmények birtokában kell megérkezniük az országba, ennek ellenére két hetet elszigeteltségben kell tölteniük a szállodájukban.

A teniszezők naponta csupán öt órát tölthetnek a szobájukon kívül, és minden nap tesztelik őket. Akinek a vizsgálata pozitív eredményt hoz, illetve aki kontaktszemélynek számít, azt egy erre kijelölt szállodában különítik el, és edzéseken sem vehet részt.

"A teniszvilág legszigorúbb szabályait vezettük be" - szögezte le Lisa Neville. Hangsúlyozta, a hatóságoknak abból a feltételezésből kell kiindulniuk, hogy minden érkező fertőzött lehet. A miniszter hozzátette, súlyos büntetésre számíthat, aki megsérti az előírásokat.

A svájci Roger Federer, az amerikai John Isner és a francia Jo-Wilfried Tsonga már jelezte, hogy nem indul a február 8-21. között sorra kerülő ausztrál nyílt bajnokságon.

Nem fizikai lemaradás, hanem családja kérésére nemindul Federer az Ausztrál Openen? | Eurosport

Karácsony után érkezett a hír , hogy Roger Federer nem lesz ott a 2021-es Ausztrál Openen, miután térdműtétje és közel egy év kihagyás után még nem áll készen arra, hogy pályára lépjen. A torna egyik szervezője azonban arról beszélt, szerinte nem azért marad távol Federer, mert fizikailag nincs megfelelő állapotban, hanem a karanténelőírások miatt nem utazik el Ausztráliába.


A selejtezőket Dubajban, illetve Dohában rendezik, a főtáblán szereplő versenyzők és kísérőik csütörtöktől érkeznek Ausztráliába.

MTI

Hozzászólások