Ausztrál Open - Medvedev lesz Djokovic ellenfele az Australian Open döntőjében
Medvedev lesz Djokovic ellenfele az Australian Open döntőjében
Fotó: Europress/AFP

Medvedev lesz Djokovic ellenfele az Australian Open döntőjében

HosszabbitásHosszabbitás
2021/02/19 12:28
A negyedik kiemelt Daniil Medvedev lesz a címvédő és világelső Novak Djokovic ellenfele az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi döntőjében, miután pénteken három játszmában legyőzte az ötödikként rangsorolt Stefanos Tsitsipast.

Az első szettben Medvedev koncentráltabban játszott riválisánál, aki többet hibázott, ennek következtében 2:2-nél az orosz játékos brékelt, majd 6:4-re behúzta a játszmát. A folytatásban az orosz játékos változatlanul jobban teniszezett, mint Tsitsipas, akinek az adogatását kétszer is elvette, így a második szettet 6:2-re hozta.

A harmadik játszmában Medvedev 3:2-es vezetésénél a közönség által lelkesen buzdított Tsitsipas elvette az orosz játékos adogatását, majd hozta a sajátját, így 4:3-ra fordított. Medvedev a következő játékban egyenlített, 5:5-nél pedig brékelt, azután hozta a saját adogatását, így 2 óra 11 perc alatt diadalmaskodott.


A 25 éves Medvedev vasárnap, karrierje első melbourne-i fináléjában a pályafutása 18. GS-győzelmére hajtó Novak Djokoviccsal találkozik.

Eredmények, elődöntő:
férfiak:

Medvegyev (orosz, 4.)-Cicipasz (görög, 5.) 6:4, 6:2, 7:5
csütörtökön játszották:
Djokovic (szerb, 1.)-Karacev (orosz) 6:3, 6:4, 6:2

MTI

Hozzászólások