Tenisz - Australian Open: A tűzvész miatt fedett pályákon játszanának 
Australian Open: A tűzvész miatt fedett pályákon játszanának 
Fotó: Europress/AFP

Australian Open: A tűzvész miatt fedett pályákon játszanának 

Horváth DettiHorváth Detti
2020/01/07 15:28

A három behúzható tetejű pályán, valamint nyolc fedett létesítményben játszhatják le a január 20-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokság mérkőzéseit, ha a körülmények veszélyessé válnak az Ausztrália délkeleti részén pusztító bozóttűz miatt - jelentették be a Grand Slam-torna szervezői kedden.

A tűz nyomán keletkezett füst terjedése miatt Sydney-ben és Melbourne-ben már most jelentősen romlottak a körülmények, Craig Tiley, az Australian Open versenyigazgatója pedig azt mondta, a játékosok, a nézők és a szervezők egészségét tartják a legfontosabbnak, ezért kidolgozták a tervet arra az esetre, ha a füst lehetetlenné tenné a szabadtéri meccsek lebonyolítását.

000_1NF747.jpg Fotó: Europress/AFP

A három behúzható tetejű melbourne-i pályát esőzéseknél és szélsőséges melegben szokták befedni, a másik nyolc pálya pedig eredetileg edzésre, gyakorlásra, felkészülésre szolgál.

A bozóttűz az elmúlt hetekben 103 ezer négyzetkilométeren pusztított Ausztráliában, ugyanakkor a hét elején valamelyest hűvösebbre és csapadékosabbra fordult az időjárás. Ezt az időszakot a tűzoltók igyekeznek kihasználni arra, hogy megakadályozzák a lángok terjedését, mielőtt a hét végén ismét visszatér a rendkívüli hőség.

000_1NF7X0 (1).jpg Fotó: Europress/AFP


MTI

Hozzászólások