Tenisz - Andy Murray szabadkártyás, de nem tudni él-e vele 
Andy Murray szabadkártyás, de nem tudni él-e vele 
Fotó: Europress/AFP

Andy Murray szabadkártyás, de nem tudni él-e vele 

HosszabbitásHosszabbitás
2019/05/07 14:42

A korábbi világelső brit Andy Murray számára szabadkártyát biztosítanak a Queen's Club-i tenisztorna szervezői.

A háromszoros Grand Slam-bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes teniszező januári csípőműtétjét követően lábadozik, a szervezők tájékoztatása szerint egyelőre nem tud végleges választ adni, hogy él-e a felajánlott lehetőséggel vagy sem.

000_1C81PI.jpg Fotó: Europress/AFP

Murray ötször nyerte meg a Queen's Club-i tenisztornát, amelyet a wimbledoni GS-viadal előtt rendeznek meg. Idén június 17-től, két héttel az év harmadik GS-tornája előtt.

A 31 éves Murray összesen 45 tornát nyert meg, 41 héten át vezette a világranglistát, tagja volt a 2015-ös Davis Kupa-győztes válogatottnak, és több mint 61 millió dollárt gyűjtött pénzdíjakból. A skót játékos először tavaly év elején feküdt kés alá, emiatt 2018-ban mindössze 12 mérkőzést játszott. Idén védett ranglistájának köszönhetően indulhatott az Australian Openen, melyen az első fordulóban búcsúzott - a spanyol Roberto Bautista Aguttól kapott ki ötszettes, 4 óra 14 perces mérkőzésen -, majd ismét megműtötték.

Murray a visszatérését illetően március elején úgy nyilatkozott: arra csak az év második felében kerülhet sor, egy hónappal később pedig az Instagram-oldalára töltött fel egy videót "Kezdet" címmel arról, hogy egy ismeretlen helyszínen ütöget.


MTI

Hozzászólások