Tenisz - Visszatér az Ausztrál Openre a volt világelső
Visszatér az Ausztrál Openre a volt világelső
Fotó: Europress/AFP

Visszatér az Ausztrál Openre a volt világelső

HosszabbitásHosszabbitás
2020/12/27 16:30
Szabadkártyát kapott a február 8-án rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságra Andy Murray, a britek korábbi világelsője.

"Tárt karokkal várjuk vissza Andyt" - mondta vasárnap Craig Tiley versenyigazgató, hozzátéve: az Australian Openen ötször döntős játékos visszatérése a 2021-es viadal egyik legkiemelkedőbb eseménye lesz.

Murray a 2019-es verseny első fordulójában elszenvedett vereségét követően jelentette be, hogy vélhetőleg az volt az utolsó profi meccse, mert krónikus csípőfájdalmai nem teszik lehetővé, hogy játsszon. Azt követően megműtötték, majd hónapokkal később vissza tudott térni, sőt, Antwerpenben tornát is nyert. Idén csípőfájdalmai miatt ismét komoly nehézségekkel küzdött, a US Openen a második, a Roland Garroson pedig az első fordulóban búcsúzott.

A kétszeres olimpiai bajnok, háromszoros Grand Slam-tornagyőztes teniszező, aki a 122. helyen áll a világranglistán, az évet a vasárnap rajtoló Delray Beach-i tornán kezdi, amin szintén szabadkártyával indul majd.

Andy Murray már januárban pályára lép | Eurosport

Andy Murray kétszeres olimpiai bajnok brit teniszező szabadkártyát kapott a Delray Beach-i tenisztornára, így Floridában kezdi meg a 2021-es szezont. A korábbi világelső a 122. helyen áll a világranglistán, ezért volt szüksége a szervezők "segítségére" a biztos részvételhez. A 33 éves játékos sorozatos csípőproblémái miatt csúszott vissza a rangsorban.

Az ausztrál nyílt bajnokság a koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezetthez képest három hetet csúszik, a selejtezőjére pedig január 10. és 13. között Dohában kerül sor.

MTI

Hozzászólások