Tenisz - A wimbledoni bajnoknő attól tart, a teljes teniszidény rámehet a járványra
A wimbledoni bajnoknő attól tart, a teljes teniszidény rámehet a járványra
Fotó: Europress/AFP

A wimbledoni bajnoknő attól tart, a teljes teniszidény rámehet a járványra

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/04 18:55
Simona Halep próbálja a pozitívumokat is megtalálni a koronavírus-járványban, amely miatt a teniszezők idénye is teljesen leállt.

"Próbálom pozitívan nézni, így két évig leszek címvédő, ezzel együtt tudok élni" - mondta a wimbledoni Grand Slam-torna törléséről a román játékos.

A 28 éves Halep a hazájában tartózkodik és 22 napja házi karanténban van, csupán futni hagyja el a lakhelyét. A férfi tornákat szervező ATP és a nőit rendező WTA egyelőre július közepéig, azaz a füves pályás szezon végéig törölte a versenyeket, de Halep szerint ennél is hosszabb lesz a szünet, akár a teljes év is rámehet a világjárványra.

"A legrosszabb forgatókönyv, ami a fejemben létezik, hogy akár az egész évet törlik. A reményem az, hogy a szezon utolsó Grand Slam-tornáját, az augusztus 31-én kezdődő US Opent megtartják, ugyanakkor kétségeim vannak, mert a házigazda New York komoly bajban van" - mondta Halep az Eurosportnak.

Halep arról is beszélt, soha ilyen hosszú ideig nem fordult elő vele, hogy nem fogott ütőt a kezében. Legutóbb februárban a dubaji tornán tette. Hozzátette, ezt az állapotot további egy hónapig szeretné fenntartani.

MTI

Hozzászólások