Tenisz - A szerb kormányfő szerint a kormányt terheli a felelősség nem pedig  Novak Djokovicot
A szerb kormányfő szerint a kormányt terheli a felelősség nem pedig  Novak Djokovicot
Fotó: Europress/AFP

A szerb kormányfő szerint a kormányt terheli a felelősség nem pedig  Novak Djokovicot

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/30 14:56
Ana Brnabic szerb miniszterelnök szerint nem Novak Djokovicot, hanem a szerb kormányt terheli a felelősség azért, hogy a férfi teniszezők meghívásos Adria Tour-sorozatán a résztvevők közül többen - így maga a világelső főszervező, Djokovic is - elkapták a koronavírust.

A kormányfő azt követően kelt honfitársa védelmére, hogy a belgrádi és zárai (zadari) torna kapcsán számos bírálat érte a házigazda Djokovicékat, amiért nem tartották be a higiéniai előírásokat, ráadásul nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen együtt bulizó játékosokat lehetett látni. A fejlemények nyomán a szervezők törölték az Adria Tour további eseményeit.

novik.jpg Fotó: Europress/AFP

"Nem Novak, hanem a kormány a vétkes. A mi hibánk, mert megszüntettük a korlátozásokat. Ha nem így teszünk, akkor nincs ez a verseny sem, tehát hagyják békén azt az embert, aki valami jót akart tenni, a versennyel pénzt gyűjteni a rászorulók számára " - idézte Ana Brnabicot a tennisnet.com , a mulasztások között említve, hogy az Adria Tour belgrádi nyitótornáján ezer ember helyett négyezren voltak a nézőtéren, a résztvevők pedig figyelmen kívül hagyták a távolságtartás szabályait és nem viseltek maszkot.

MTI

Hozzászólások