Tenisz - A körülményekkel is meg kell küzdenie Balázs Attilának Cordobában
A körülményekkel is meg kell küzdenie Balázs Attilának Cordobában
Fotó: Europress/AFP

A körülményekkel is meg kell küzdenie Balázs Attilának Cordobában

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/04 09:19
A körülményekkel is meg kell küzdenie Argentínában Balázs Attilának, aki hétfőn győzelemmel mutatkozott be a Cordobában  zajló, 546 ezer dollár (166,5 millió forint) összdíjazású salakpályás tenisztornán.
"Nemcsak az ellenféllel kellett ma megbirkóznom, hanem a széllel is" - nyilatkozta az MTI-nek a világranglistán 108. játékos, aki 6:2, 7:6-ra verte az olasz Lorenzo Sonegót (52.). "Eddig minden nap erős szél fújt, de ma volt a legnehezebb játszani. Utolsóként felfértem még a főtáblára, így maradt plusz két nap a felkészülésre, kedden pedig rápihenhetek a nyolcaddöntőre."

Az Ukrajna ellen szeptemberben 3-2-re megnyert Davis Kupa-osztályozó hőse a folytatásban a harmadik helyen kiemelt chilei Cristian Garinnal találkozik, aki 31. az ATP-rangsorban.

"Nehéz meccsre számítok, mert ő nagyon jó salakpályás játékos, de ilyen szélben ha stabil vagyok, és tudom tartani a szervámat, akkor lesz esélyem. Próbálok felszabadultan játszani, és élni a lehetőségeimmel, sose lehet tudni, hogy neki milyen napja lesz. Várom már a szerdai meccset" - tette hozzá Balázs Attila.

MTI

Hozzászólások