Tenisz - A füves pályás tornákkal folytatódhat a férfi teniszezők idénye az ATP elnöke szerint
A füves pályás tornákkal folytatódhat a férfi teniszezők idénye az ATP elnöke szerint
Fotó: Europress/AFP

A füves pályás tornákkal folytatódhat a férfi teniszezők idénye az ATP elnöke szerint

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/25 11:01
A júniusban kezdődő füves pályás szezonban folytatódhat a szünetelő teniszidény a férfi tornákat szervező ATP elnöke szerint.

A januárban kinevezett Andrea Gaudenzi közölte, az ATP célja az, hogy a június 8-ra kiírt stuttgarti és s'Hertogenbosch-i tornával induljon újra a versenysorozat.

"Folyamatosan egyeztetünk a füves pályás események rendezőivel, ezek jelen állás szerint a helyükön maradnak a versenynaptárban. A mostani helyzet ezzel együtt messze túlmutat a sporton, és számos kérdést vet fel" - jelentette ki az ATP honlapján az olasz sportdiplomata.

Hat hétre felfüggesztették az ATP Tourt, elmarad a budapesti tenisztorna is | Hosszabbítás

Az ATP bejelentette, hogy hat hétre felfüggesztette az ATP Tour küzdelmeit, méghozzá a koronavírus globális kitörése következtében fellépő egészségügyi és biztonsági kérdések miatt. A döntés értelmében április 20-ig bezárólag minden versenyt töröltek, beleértve a budapesti 250-es tornát is. A bejelentés érinti a miami és a monte-carlói 1000-es versenyeket is.

A játékosként a világranglista 18. helyéig jutó Gaudenzi hozzátette, még nem intézkedtek a befagyasztott világranglistával kapcsolatban.

Az ATP és a női viadalokat szervező WTA március 12-én hathetes szünetet rendelt el a koronavírus-járvány miatt, így a teljes salakpályás szezon kiesik a versenynaptárból. A május végén esedékes - és a nemzetközi szövetség hatáskörébe tartozó - Roland Garros szervezői már közölték, hogy szeptemberben akarják lebonyolítani a párizsi Grand Slam-tornát.

Befagyasztották a tenisz világranglistát - mit is jelent ez? | Hosszabbítás

Tegnap az ATP és a WTA közös közleményben jelentette be, hogy június 7-ig biztosan nem rendeznek semmiféle tenisztornát, így a szokásos tavaszi salakszezon gyakorlatilag elmarad. A sajtóközleménynek igazából két érdekessége van, az egyik, egy alig burkolt üzenet a Roland Garros szervezőinek, akik egy nappal korábban, mindenféle iparági egyeztetés nélkül tolták el a tornájukat szeptember végére.


MTI

Hozzászólások