Tenisz - 16 éve volt az első Federer-Nadal, a svájci bánatára
16 éve volt az első Federer-Nadal, a svájci bánatára
Fotó: Brightcove

16 éve volt az első Federer-Nadal, a svájci bánatára


2020/03/27 17:55
16 évvel ezelőtt egy relatíve ismeretlen, 17 éves, balkezes spanyol óriási szenzációt okozott azzal, hogy két szettben legyőzte a domináns éveibe belépő, világelső Roger Federert. Ma már persze tudjuk, hogy Rafael Nadal nem véletlenül nyert Federer ellen, ahogyan azt is, hogy azon a miami estén a sportág történetének egyik legnagyobb rivalizálása vette kezdetét.

Federer az első mérkőzését is csak nagy nehézségek árán tudta megnyerni, és utólag kiderült: betegség hátráltatta, így messze nem volt 100%-os. Mindez persze semmit sem von le Nadal érdemeiből, aki a maga részéről gyakorlatilag hibátlan meccset zárt, ráadásul egy olyan borításon, amely akkoriban sokkal távolabb állt tőle, mint manapság. Federer és Nadal párharcának sok meghatározó pillanata van, ezek közé tartozik a 2004-es találkozójuk is, amely egyfajta hiánycsillapítóként is szolgálhat a mostani ínséges időkben.


Nadal egyébként a szokásos szerénységével foglalta össze a történteket. "Nagyon boldog vagyok, amiért az életem egyik legjobb meccsén vagyok túl. Nyilvánvaló, hogy nem volt csúcson, ez az oka annak, hogy ma én nyertem. Ha a legjobbját nyújtotta volna, esélyem sem lett volna ellene. De ez a teniszben megtörténik néha. Ha egy hozzám hasonló teniszező nagyon-nagyon magas szinten játszik, és egy Rogerhez hasonló topjátékos nem, nyerhetek. De az biztos, hogy nagyon-nagyon örülök a sikernek."

Hozzászólások