Téli sportok - WFG Continental Cup - 2. nap
WFG Continental Cup - 2. nap
Fotó: CCA/Michael Burns

WFG Continental Cup - 2. nap

HosszabbitásHosszabbitás
2015/01/10 10:04

Kanada az első nap után megszerzett előnyét tovább növelte, köszönhetően az esti szakasznak, ahol mindhárom mérkőzésüket megnyerték a csapatok.

A nap első köre két női és egy férfi találkozóval kezdődött. Az olimpiai bajnok Jennifer Jones rögtön az első endben nagy hátrányba került, mivel a Szocsiban ezüstérmet szerző svéd válogatott, Maria Prytz gyönyörű tripla take out kövének köszönhetően 5 pontot írtak az első endben, ezt az előnyt pedig magabiztosan őrizték a meccs hátralévő részében, 9-4-es győzelmet aratva.

A férfiaknál a regnáló világbajnok Thomas Ulsrud továbbra sem találja nyerő formáját, simán kikapott 7-2 arányban Mike McEwentől, akik végig magabiztosan uralták a küzdelmet.

Eve Muirhead és Val Sweeting vezette csapatok mérkőzése maradt hátra, ami végig nagy izgalmakat hozott. Muirhead megmutatta, miért is tartják a legnagyobb skipek egyikének fiatal kora ellenére. A nyolcadik endben egy pontos hátránynál 3 kővel állt benn az ellenfél pontszerző helyen, amikor a skót tehetség a könnyűnek nem nevezhető tripla take out mellett döntött, amit sikeresen végrehajtott, ezzel kényszerítve Val Sweetinget a draw dobásra, amivel sikerült a döntetlent kiharcolni.

Az egyéni számmal folytatódott a verseny, ahol szintén két csapat küzd egymás ellen, ám kicsit másképp. Hat feladatot kell a csapatnak végrehajtani, és minden feladatot más játékosnak kell dobni. A meccseken előforduló szituációkhoz hasonló a hat gyakorlat, melyek között megtalálható dupla take out, és runback (ház előtt álló kő felütése, amivel kiütnek egy másik követ) is. A hölgyek kezdtek először, melyen Kanada mindhárom pontot bezsebelte. A férfiaknál már fordult a helyzet, itt Edin és Jacobs döntetlent ért el, míg David Murdoch és Thomas Ulsrud megszerezte az 1-1 pontot, ami bizakodásra adhatott okot európai részről. Mike McEwen a vereség tudatában kicsit a közönség szórakoztatására is adott, egy nem mindennapi dobással sikerült elkápráztatni a közönséget.

A nap zárómérkőzésein azonban Kanada esélyt sem hagyott, a megszerezhető 3 pont mindegyikét elvitték, tovább növelve előnyüket. Rachel Homan utolsó drawja kellett a győzelemhez Anna Sidorova ellen, 4-3 lett a mérkőzés vége. John Morris 8-3-ra múlta felül Niklas Edinéket, míg Mike Mcewen 6-5-re verte a David Murdoch vezette skót csapatot.

15-6-ra vezet Kanada, nagy formajavulásra van szüksége Európának, hogy megfordítsa az állást. A harmadik napon egy vegyes-páros és a hátralévő női, illetve férfi mérkőzéseket lehet figyelemmel követni.

A második nap eredményei:

Draw 4 (csapat):

Sweeting 4-4 Muirhead

McEwen 7-2 Ulsrud

Jones 5-9 Sigfridsson

Draw 5 (egyéni):

Sweeting 19-16 Sigfridsson

Homan 20-11 Sidorova

Jones 20-14 Muirhead

Morris 13-21 Murdoch

McEwen 22-23 Ulsrud

Jacobs 16-16 Edin

Draw 6 (csapat):

Morris 6-3 Ulsrud

McEwen 5-4 Murdoch

Jones 4-4 Muirhead

Hozzászólások