Téli sportok - Vonn már türelmetlen
Vonn már türelmetlen
Fotó: Europress/Getty

Vonn már türelmetlen


2014/11/07 16:31

A tervezettnél egy héttel hamarabb is versenyzésre alkalmas állapotba kerülhet Lindsey Vonn. Az amerikaiak olimpiai és világbajnok alpesi sízője már november végén szeretne Világkupa versenyen indulni. "Nem tűnik lehetetlennek. Tényleg nagyon jól érzem magam" - nyilatkozta a 30 éves versenyző, aki térdműtétei miatt már majdnem egy éve nem versenyzett.

"Nem érzek gyulladást a térdemben, így nem is akadályoz semmi a síelésben" - nyilatkozta a Copper Mountainen tréningező Vonn, aki eredetileg december elején Lake Louise-ban csatlakozott volna a Vk-sorozathoz, most viszont úgy tűnik, hogy talán már egy héttel korábban, Aspenben is ott lehet a rajtnál.

Lindsey Vonn számára a visszatérés és a hazai rendezésű világbajnokság mellett még azért is érdekes lehet a 2014/15-ös Vk-szezon, mert alig három győzelemre áll az osztrák Annemarie Moser-Pröll 62-es Világkupa győzelmi rekordjától. Ha egészséges lesz, elérheti ő is ezt a számot, sőt akár már ebben a szezonban túl is szárnyalhatja a nagy elődöt. Ahogy Vonn fogalmaz: "Még van némi elmaradásom az edzésekkel, de ha bepótolom, akkor megint jó formában leszek..."

Hozzászólások