Téli sportok - Veszélybe került a hochfilzeni verseny
Veszélybe került a hochfilzeni verseny

Veszélybe került a hochfilzeni verseny


2014/12/03 09:40

Az előzetes hírek szerint a Tiroli-Alpokban lehullott kevés hó veszélybe sodorhatja a jövő hétvégi hochfilzeni biatlon versenyeket. A Nemzetközi Szövetség (IBU) ezért úgy dönthet, hogy a következő héten is maradnak a sílövők Östersundban.

A svéd városban ma megfelelő körülmények között a férfi 20 km-es versennyel „igazából” is megkezdődhet a 2014/15-ös szezon azok után, hogy vasárnap a vegyes váltóban már bemelegíthettek az esélyesek az egyéni számokra. A sprint valamint az üldöző versenyekre is sor kerül a hétvégén, így igazán sűrű programja lesz a sílövőknek. Amennyiben a mezőny marad Svédországban, annak az lehet az előnye, hogy a csapatok „megspórolják” az utazás fáradalmait és pihenhetnek, illetve edzhetnek a második östersundi fordulóra.

Az IBU nincs könnyű helyzetben a Világkupa „kistestvérének” is nevezhető IBU Kupa-sorozat esetében sem, mivel a következő versenynek helyet adó osztrák Martell is hó hiánnyal küszködik, így valószínűleg azt a viadalt is áthelyezik – várhatóan Obertilliachba – vagy törlik a naptárból.

A szövetség végleges döntése mindkét helyszín (Hochfilzen, Martell) esetében csütörtökön várható.

Hozzászólások