Téli sportok - Tragédia: amerikai válogatott sízőket sodort el a lavina Ausztriában
Tragédia: amerikai válogatott sízőket sodort el a lavina Ausztriában
Fotó: Europress/AFP

Tragédia: amerikai válogatott sízőket sodort el a lavina Ausztriában

Szabó GáborSzabó Gábor
2015/01/05 20:18

Ronnie Berlack és Bryce Astle 20 illetve 19 évesek voltak, és a C-kerettel vettek részt edzőtáborozáson Söldenben, az amerikai sí válogatott hagyományos európai bázisán. A mai edzés végeztével, Ötztal felől a kijelölt pályát elhagyva szerették volna megközelíteni a Rettenbach gleccsert, amikor egy lavina elsodorta őket. Hiába érkezett a létező leghamarabb a segítség, Berlackékat 4 méter mélyről kellett kiásni a hó alól, ami mintegy háromnegyed órába telt.

Nem lehetett már rajtuk segíteni.

A Rettenbach gleccser környékén 3-as erősségű figyelmeztetés volt érvényben az ötös erősségű skálán, ilyen körülmények között bármiféle sítudással szigorúan tilos elhagyni a kijelölt pályát.

Patrick Riml, az amerikai válogatott szövetségi kapitánya azonnal Söldenbe utazott Zágrábból, ahol a tegnapi napon még Mikaela Shiffrin győzelmét ünnepelték. Riml elmondta, hogy az egész csapat maga alatt van, a fiatalok gyakran edzettek együtt a legjobbakkal is, hiszen komoly tehetségnek számítottak, napi kapcsolatban álltak azokkal a sízőkkel, akik a Világkupa futamokon indulnak.

A holnapi, zágrábi műlesikló futamon senkit sem köteleznek az indulásra, aki elég erősnek érzi magát hozzá, az természetesen gyászszalaggal vesz részt a vk-futamon.

Bejegyzés U.S. Ski Team által

Hozzászólások