Téli sportok - Szörnyű bukások sorozata
Szörnyű bukások sorozata

Szörnyű bukások sorozata


2015/01/06 11:21

Nagyjából egy hónapja már feltettük a kérdést a síugrással  és a megdöbbentően sok bukással kapcsolatban: Ennyire veszélyes? Úgy tűnik azonban, hogy az elmúlt hónap sem volt szerencsésebb a sportágban, pedig az óév-újév fordulója a síugrás kiemelt időszaka. Az épp zajló legendás Négysáncverseny kvalifikációján, Bischofshofenben az idén már sokadszor ismétlődő szörnyű bukásokat láthatott a közönség; a japán Daiki Ito könnyebb, míg az amerikai Nicholas Fairall súlyos sérüléseket szenvedett. (A szezon korábbi bukásai közül Andreas Wellinger Kuusamóban történt balesete volt hasonlóan súlyos.)

Tegnap a bischofshofeni kvalifikációban Daiki Ito egy-két zúzódással megúszta az esetet, de az amerikai csapat síugrója Nicholas Fairall durva balesetet szenvedett, amely után a lábait nem érezte, viszont szerencsére folyamatosan tudatánál volt.

Miközben a mentőbe tették, Fairall végig magánál volt és egy amerikai lobogót lengetett

 

A sérült versenyzőt a sánctól azonnal az innsbrucki kórházba szállították, ahol hátműtétet hajtottak végre rajta. A 25 éves síugró szerencsésen megúszta az ugrást, és a Twitter oldalán már posztolta is a gondolatait:

„ Éppen túl vagyok a műtéten. A lelkesedésem pozitív és nagyon várom a folytatást.”

Az újabb technikai felszerelések, a gyorsabb és modernebb sáncok egyre több balesetet eredményeznek, amelyhez természetesen hozzájárul a versenyzők egyre komolyabb terhelése is. Régebben is láttunk bukásokat, de talán nem ennyire borzasztó eseteket. Ezek után talán sokakban felmerül a kérdés, hogy mikor tesznek valamit a síugrás biztonságosabbá tételéért. Egyelőre viszont úgy tűni,k ezzel együtt kell élniük a versenyzőknek és kockáztatniuk az életüket versenyről versenyre, ahogy ez az alpesi síben vagy akár a Forma-1-ben zajlik.

Hozzászólások