Téli sportok - Svindal bizakodó
Svindal bizakodó
Aksel Lund Svindal (Fotó: Europress/Getty)

Svindal bizakodó

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/12/21 08:34

Aksel Lund Svindal, a norvégok világ és olimpiai bajnok alpesi síelője, aki az idén még nem állhatott lécre, mivel a szezonnyitó előtt elszakította az Achillesét, bizakodóan nyilatkozott világbajnoki részvételét illetően.

"Annak ellenére, hogy az edzőim és az orvosaim, csak a fejüket csóválják, én tényleg komolyan gondolom, hogy ott lehetek februárban Beaver Creak-ben. Ezt a sérülést nem érzem olyan súlyosnak, mint a 2007-est, amikor akkorát estem, hogy gyakorlatilag nem volt ép porcikám, és néhány hét múlva az egész testem leépült. Most mindössze az egyik lábamról van szó, ráadásul a fontosabb izomcsoportokat azon is tudom erősíteni. Persze csak akkor fogok elindulni, a ha 100%-os állapotban leszek, kockáztatni nem szeretnék."

A lesiklás schladmingi világbajnokának amiatt nem kell izgulnia, hogy a esetleges távollétében a norvégoknak nem lesz kiért szurkolnia. Honfitársai közül Kjetil Jansrud vezeti az összetett világkupát, és a gyors számokban nem végzett még másodiknál rosszabb helyen, Henrik Kristofertsennek pedig a technikai számokban lesznek dobogós reményei.

Hozzászólások