Síugrás - Látványos karantén-kihívás hódít, Bolt pedig bemutatja, miként kell megfelelő távolságot tartani egymástól
Látványos karantén-kihívás hódít, Bolt pedig bemutatja, miként kell megfelelő távolságot tartani egymástól
Fotó: Europress/AFP

Látványos karantén-kihívás hódít, Bolt pedig bemutatja, miként kell megfelelő távolságot tartani egymástól

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/04/16 14:26
A járvány miatti karantén idején a sportolók igyekeznek minél kreatívabb edzésmódszereket kitalálni, és színes videókkal feldobni az embert próbáló időszakot. A síugrók körében Gregor Schlierenzauer kezdeményezésére egy új magasugró kihívás jelent meg, Usain Bolt pedig megmutatta, mit is jelent a közösségi távolságtartás.

A karantén alatt a sportolóknak is egyedi módszereket kell alkalmazniuk, hogy edzésben tudjanak maradni. A legötletesebb versenyzők a tréninget összekötik követőik szórakoztatásával, és vicces videókat osztanak meg otthoni gyakorlataikról a közösségi médiában. A korlátozások óta számtalan olyan poszttal találkozhatunk, melyben sportolók a legváltozatosabb edzésmódszerekkel bizonyítják, otthon is lehet mozogni. Ezúttal a síugrók körében jelent meg egy izgalmas kihívás, melybe a háromszoros Grand Slam-döntős teniszező, Dominic Thiem is lelkesen bekapcsolódott.

A szokatlan magasugró-challenge a rekord-világkupagyőztes Gregor Schlierenzauertől származik. Az osztrák kilenc darab, főszponzora által forgalmazott dobozos energiaitalt pakolt egymásra, majd óvatosan ráhelyezte a lécet a rendhagyó magasugró-szerkezetre, és helyből elrugaszkodva ugrotta meg az 1,31-es magasságot. A síugrók körében alapelvárás a rendkívüli rugalmasság, azonban így is elképesztő, milyen könnyedséggel viszi át a lécet Schlierenzauer.

A korábbi Négysáncverseny-győztes, Thomas Diethart is teljesítette a kihívást, sőt rá is tett egy lapáttal, 1,52 méterre emelte a lécet, s noha ő azért vesz egy kis lendületet, könnyedén viszi véghez a feladatot. Diethart 2014-ben óriási meglepetésre nyerte meg a Négysáncversenyt, majd több csúnya bukást is elszenvedett, így 2018-ban mindössze 26 évesen befejezte pályafutását. Úgy tűnik, rugalmassága annak ellenére sem veszett el, hogy már felhagyott a sporttal.

A négyszeres világbajnok Adam Malysz, aki jelenleg a lengyel együttes sportigazgatójaként tevékenykedik, a Schlierenzauer által választott magasságot teljesítette egy kis segítséget igénybe véve. Malysz már a negyvenes éveiben jár, pályafutását kilenc évvel ezelőtt lezárta, így többnyire elszokott az ugrógyakorlatoktól. A videó elején maga is jelzi, hogy már nem olyan fiatal és fitt, mint az aktív versenyzők, ezért egy sámlit vesz igénybe. Kis könnyítéssel ugyan, de azért Malysz is hősiesen teljesítette a feladatot.

A különleges magasugró kihívásból a világranglista 3. teniszező, Dominic Thiem sem akart kimaradni. Az osztrák persze alacsonyabbra helyezte a lécet, de azért a feladatot megspékelte azzal, hogy közben tenisztudásából is bemutatott valamit, sőt a "produkciót" kutyája vendégszereplése teszi igazán egyedivé.

DominicThiem.jpegFotó: Instagram/Dominic Thiem

A vicces videókkal fel lehet dobni a sokszor nehezen viselhető karantént, az otthonmaradás ugyanis nélkülözhetetlen a járvány legyőzése szempontjából. A másik legfontosabb dolog, amit saját magunk és társaink megóvásáért tehetünk, a megfelelő távolság betartása. Erre hívja fel a figyelmet minden idők egyik legsikeresebb sportolója, Usain Bolt, aki egy vicces képpel illusztrálja, mit jelent a közösségi távolságtartás. A jamaikai sprinter a 2008-as pekingi olimpián, a 100 méteres síkfutás döntőjében készült fotóval jelzi, hogyan kell megfelelő távolságot tartanunk egymástól. 

Hozzászólások