Síugrás - Kamil Stoch nem indul Kuusamoban
Kamil Stoch nem indul Kuusamoban
Fotó:Europress/Getty

Kamil Stoch nem indul Kuusamoban


2014/11/26 12:28

A kétszeres olimpiai bajnok, ahogy arról már írtunk, a síugró Világ Kupa nyitó hétvégéjén, pénteken sérült meg. Emiatt ki is kellett hagynia az első versenyeket, hiánya pedig meg is látszódott a lengyel csaptat teljesítményén, akik címvédőként csak a 9. helyen zártak.

Sajnos úgy tűnik, nem volt elég Kamil számára egy hétvégényi pihenés, a további orvosi vizsgálatok eredményei miatt orvosai tanácsára úgy döntött, hogy ezen a héten sem fog ugrani. A FIS honlapján közölte a bejelentést, amely szerint Stoch a két finnországi verseny közül egyiken sem fog indulni. Lukasz Kruczek a lengyelek kapitánya azt nyilatkozta: „Kamil bokája már javul, de még mindig fájlalja. Az orvos szerint 3-5 nap múlva lesz képes ismét edzeni.

BejegyzésKamil Stoch - Oficjalna strona által

Stoch a saját facebookoldalán kommentálta a hírt: „Ez az első alkalom, hogy sérülés miatt nem vehetek részt a versenyen. A statisztikát elnézve meglepett, hogy ez nem fordul velem elő már korábban” - utalt arra, mennyire szerencsés, hogy ilyen hosszú időt megúszott sérülés nélkül - „Szerencsére ez a mostani sem komoly. A lábam már javul, de a doktor szerint ésszerűtlen volna megkockáztatni az indulást Kuusamoban. Jobb, ha a szezon további részére maradok eredményes. :) Néhány nap lábadozás, aztán újra látjuk egymást! :)"

(Forrás:FIS)

Hozzászólások