Sífutás - Visszatér a nyolcszoros olimpiai bajnok sífutó
Visszatér a nyolcszoros olimpiai bajnok sífutó
Fotó: Europress/AFP

Visszatér a nyolcszoros olimpiai bajnok sífutó

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/27 12:15
Negyvenévesen folytatja versenyzői pályafutását Marit Björgen, a norvégok nyolcszoros olimpiai bajnok sífutója, a téli ötkarikás játékok történetének legeredményesebb sportolója.

A világklasszis versenyző a svédek nagy hagyományú viadalán, a Vasaloppeten tér vissza 2021 márciusában - írta szerdán a stockholmi Expressen. A Vasa-futást 1922 óta rendezik meg minden évben, 90 kilométeres távon.

Visszavonul a sífutó legenda | Eurosport

Elérkezett ez a pillanat is. A pillanat, amire már jó ideje lehetett számítani, mégis sokan reménykedtek benne, hogy még messze van. Hiszen a teljesítménye egyáltalán nem indokolná. De Marit Björgen, minden idők legeredményesebb téli sportolója, mégis befejezi. Távozásával egy korszak ér véget.

Björgen 2018-ban hagyott fel a versenyzéssel, miután megnyerte a phjongcshangi téli olimpia befejező számát, a női sífutók klasszikus stílusú 30 kilométeres vetélkedését. A nyolc arany mellett négy ezüstje és három bronza is van a téli játékokról, továbbá - öt második és három harmadik helyezés mellett - 18 világbajnoki címet is a magáénak vallhat.

"Két éve hagytam abba, azóta nem versenyeztem, és ez a helyzet számomra nagyon nem volt kielégítő. Úgy döntöttem, kipróbálok valami újat" - idézte Björgent a svéd újság.

A hírek szerint Björgen a komolyabb versenyekre, a világkupába, világbajnokságra, olimpiára való visszatérést nem tervezi.


MTI

Hozzászólások