Sífutás - Northug, a tékozló fiú
Northug, a tékozló fiú
Fotó: Europress/Getty

Northug, a tékozló fiú


2014/09/01 08:37

Finoman szólva sem alakult jól az előző tél Petter Northug számára. A norvégok sífutó klasszisa ugyanis érem nélkül zárta a szocsi olimpiát, ráadásul egy olyan szezon végén, ahol egyéni szponzorai miatt folyamatosan harcban állt hazája szövetségével. Northug a nyarat sem kezdte igazán jól, ittasan vezetve ugyanis Trondheimben totálkárosra törte luxusautóját, amely nagy felháborodást okozott a konzervatív északi országban. Komoly dilemmát jelentett az őt támogató szponzoroknak is, hogy maradjanak-e mellette vagy az incidens kapcsán szüntessék be a támogatást és a közös együttműködést.

Az Audi (ilyen márkájú autót tett tönkre Petter) végül kilépett a kapcsolatból, a legfőbb támogató, a Coop élelmiszer lánc ugyanakkor hosszas várakozás és gondolkozás után megmaradt Northug szponzorai között. Jó két hónappal az eset után pedig úgy tűnik, hogy elérkezettnek látták a marketingesek az időt arra, hogy a már tavasszal leforgatott reklámfilmjüket is adásba vigyék.

Az április végén a kisvárosnak számító Stjordalban forgatott videóban Northug láthatóan élvezi a helyzetet, hogy jelenlétével meglepi a vásárlókat, sőt az egyik fiatal hölgynek még udvarol is ("Adhatok neked kedvezményt, ha megadod a telefonszámodat"). A videó megjelenése egyrészt a Coop és Northug között augusztus 13-án aláírt szerződéshosszabbításnak köszönhető, másrészt pedig talán annak is, hogy a tél közeledtével a norvégok is szépen lassan megbocsátanak majd a tékozló fiúnak...

Ennyi maradt meg a májusi balesetben Northug Audijából

Hozzászólások