Téli sportok - Sednev doppingolt, többen bukhatnak vele
Sednev doppingolt, többen bukhatnak vele

Sednev doppingolt, többen bukhatnak vele


2015/01/12 10:24

Az ukrán Sergei Sednev az első azon listán, amelyet az IBU nyilvánosságra hozott az új dopping ellenőrzési rendszer során „tetten ért” biatlonosok esetében. Sednev még 2013 januárjában az antholzi verseny után negatív mintát adott, amely 2014 decemberében, az új vizsgálat során már pozitív eredményt mutatott. Az ukrán eredményeit az IBU két évre visszamenőleg törölte.

A Nemzetközi Biatlon Szövetség elnöke Anders Besseberg közölte, hogy az elkövetkezendő napokban további versenyzők neveit hozzák napvilágra, akik Sednevhez hasonlóan doppingvétséget követtek el.

Az Ukrán Szövetség is vizsgálatot indított, amelyben már kiderült, hogy Sednev nem adott magyarázatot a doppingolás tényére. Jelenleg a 31 éves ukrán a visszavonulásán gondolkozik, aki karrierje során egy világkupa-győzelmet aratott; még 2010-ben nyerte meg a 20km-es egyéni futamot éppen Antholzban.

Fotó- Europress/AFP

Sednev volt az első, de Besseberg jelezte, hogy több nemzet érintett az ügyben és hamarosan fény derül kik a következő "áldozatai" az ügynek. Úgy tűnik a biatlont is elérte a doppingbotrány következő hulláma, amely során a dominó elindult és csak az a kérdés kit fog következőleg „felborítani”.

Hozzászólások