Téli sportok - Olaszország: győzelem nélkül 2014-ben!
Olaszország: győzelem nélkül 2014-ben!
Fotó: Europress/Getty

Olaszország: győzelem nélkül 2014-ben!

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/12/28 13:27

Utoljára 1983-ban fordult elő, hogy az olasz férfi alpesi sízők győzelem nélkül zárjanak egy teljes naptári évet.

31 esztendő után 2014 is ilyen év lett, noha alig múlt el úgy verseny, hogy valakinek ne lett volna reális esélye arra, hogy nyerjen. Különösen igaz volt ez a gyors számokra ahol Dominik Paris és Peter Fill és Christof Innerhofer abszolút az élvonalat képviseli.

Technikai számokban kétségtelen meglógtak tőlük néhányan ám korántsem annyira, hogy mondjuk egy Thalernek egy Naninak egy Simoncellinek ne jöhessen össze némi szerencsével egy győzelem.

Nem jött össze.

És bár sokan vannak akik azt mondják, hogy mindez a megcsappant támogatásnak köszönhető, azért ne menjünk el amellett szó nélkül, hogy különösen a gyors számokban ahol egy futam dönt a végső sorrendről, szerencse is kell a győzelemhez. Dominik Paris például a szezon valamennyi (7) versenyén ott volt a legjobb ötben, négyszer a dobogóra is felállhatott, mégis győzelem nélkül maradt.

A val gardenai lesikláson úgy lett harmadik, hogy több mint egy másodperc volt a hátránya, de több olyan verseny is volt, ahol alig pár századmásodperc hiányzott a győzelemhez.

Ahogy Bode Miller mondja folyamatosan a rossz végén volt a századoknak.

Arra gondolni, hogy ha több lenne a támogatás, minden másként alakul, azt hiszem butaság volna. Inkább arra kell gondolnia az olasz sí barátainak, hogy a szerencse forgandó.

És nem ritkán a legfontosabb pillanatokban fordul meg.

Hozzászólások