Téli sportok - Naptej, úszósapka, síléc
Naptej, úszósapka, síléc
Fotó: FIS

Naptej, úszósapka, síléc


2014/11/02 09:21

Télből nyárba, nyárból télbe - a norvég síugró válogatott harmadik alkalommal szedte a sátorfáját és meg sem állt egészen Spanyolország napsütötte tengerpartjáig (a Kanári-szigetekig!), hogy fújjanak egy utolsót a nagy megmérettetés, a hosszú téli szezon előtt. Egy dolog biztos: nem csak mókából és kacagásból fog állni az edzőtábor, hanem komoly erőnléti edzések állnak Bardalék előtt. De ilyen környezetben rögtön más, ugye?

Azok után, hogy néhány napot eltöltött a csapat Oberstdorfban, és havas körülmények közepette sikerült egy mini-edzőtábort megrendezni, Alexander Stöckl tanítványaival a homokos tengerpart felé vette az irányt, hogy tökéletes körülmények között fordulhassanak rá az „előszezon” célegyenesére, és felkészüljenek a rájuk váró kihívások sokaságára. Persze, a tréningek mellett akad idő lazítani, és mókázni. Az ugrók golfozhatnak, kerékpározhatnak, vagy csak süttethetik magukat a tengerparton vagy a medencéjükben.

Viszont a nyári szezon, a nyári hangulat ellenére az ugrók nem hagyhatják figyelmen kívül, hogy hamarosan minden komolyra fordul, és itt a szezonkezdet. És nem is hagyják: Anders Jacobsen egyértelműen kijelentette, hogy folyamatosan a legmagasabb szinten akar teljesíteni és versenyben akar lenni a nagyágyúkkal, míg több norvég is egyértelműsítette, hogy már a Négysáncversenyre és a faluni világbajnokságra koncentrál. Nagyon eltökélt ez a norvég válogatott, jó lesz rájuk figyelni!

Persze, ezek a kiemelt versenyek Jacobsen bakancslistáján is előkelő helyen szerepelnek. „Ahhoz, hogy ezeken a versenyeken jól szerepelhess, az egész szezon során kiegyensúlyozottan kell versenyezned.”, mondta a huszonkilenc éves, Négysáncverseny-győztes (2006/07) norvég. Jacobsen nem stresszel: az évek során megtanulta kezelni az újévi felhajtást. „Ez is egy kihívás. A móka csak most kezdődik.”

Forrás: FIS

Hozzászólások