Téli sportok - Nagypapa - 37 évesen
Nagypapa - 37 évesen
Fotó: GEPA

Nagypapa - 37 évesen


2014/11/13 11:44

Bár a biológiai matekot tekintve simán előfordulhat, azért manapság sem szokványos, hogy valaki 37 esztendősen már nagypapa legyen. Egyelőre az életben még "csak" két kisfiú boldog édesapja, sportszakmailag lassan tényleg az öregkorba lép Mario Stecher. Az osztrákok kétszeres olimpiai bajnok északi összetettezője ugyanis ma elutazik Finnországba, hogy egy Rovaniemiben sorra kerülő edzőtábor után belevágjon egy újabb Világkupa szezonba, amely majd november utolsó napjaiban a finnországi Kuusamóban rajtol el.

Immáron a 22. (!) Világkupa idényét kezdi meg a 37 esztendős sportoló, ami egyedülálló az osztrák téli sportok történetében. A felkészülés nyilván nem okozott túl sok örömet Stechernek, sokasodó sérülései már évek óta Damoklész kardjaként lebegnek karrierje felett. Ami viszont évről-évre nehezebb, az az elszakadás a családtól. "Egyre nehezebb a búcsú, bár sokszor sikerül optimálisan terveznünk az utazást. Most például csütörtökön elutazom és vasárnap már itthon is leszek, így alig vagyok többet távol, mint egy normál édesapa" - nyilatkozta Stecher, akit felesége mellett két fia, David (3) és Luis (5) vár odahaza.

Az évtizedes kofferpakolás nem zavarja Mariót, aki most is élvezi a versenyzést, különben saját bevallása szerint aligha vágna bele az ikszedik hosszú alapozásba. Mégis mi lehet a célja ennyi év után? "Egyelőre nem a faluni világbajnokság lebeg a szemem előtt, sokkal inkább az, hogy jó formába lendüljek és újra versenyképes legyek a legjobbakkal, a fiatalokkal. Szeretnék egyszer-kétszer dobogóra állni ebben a szezonban, de tudom, hogy ehhez kőkeményen be kell tartanom a regenerációs időket" - nyilatkozta az elutazás előtt Stecher, aki leginkább többször is műtött térdei miatt aggódhat. Amelyek az évek során elvégzett sok-sok orvosi beavatkozástól már tényleg lassan nagypapa korba lépnek...

Hozzászólások