Műkorcsolya - Úgy táncol, ahogy a nép fütyül?
Úgy táncol, ahogy a nép fütyül?
Lipnyickaja a szocsi olimpia bajnoka (Fotó:Europress/Getty)

Úgy táncol, ahogy a nép fütyül?


2014/07/29 16:24

A közösségi szavazásoknak időnként vannak értelmetlen vadhajtásai (lásd a TV-s show műsorok betelefonálós, SMS-es lehúzása), de azért szerencsére időnként lehet értelmes mederbe is terelni a köz véleményét. Ezzel próbálkozott a napokban a szocsi olimpia női műkorcsolya bajnoka, a még most is csak 16 éves orosz Julia Lipnyickaja is. Az orosz közösségi portálon (vkontakte) közzétett felhívásban a rajongóktól vártak tanácsokat a fiatal versenyző 2014/15-ös új kűrjére vonatkozóan.

Az új szezonra készülő program kapcsán több zenét és koreográfia elemet is kipróbált már Lipnyickaja és edzője, de nem jutottak dűlőre, ezért döntöttek úgy, hogy a rajongók ötleteiből próbálnak meríteni. Az érdeklődés őket is meglepte, mert a hír nem csak Lipnyickaja közvetlen rajongói csoportját mozgatta meg. Annyian kezdtek ötletelni, hogy a "szavazást" pár nap után már fel is kellett függeszteni. Julia új rövidprogramja már készen van, abban nem is talált az edző Eteri Tutberidze kifogásolnivalót, a kűrről pedig a javaslatokat állítólag saját maga elbíráló Julia fog majd dönteni.

A szocsi olimpián az orosz korcsolyázó a Schindler listája című film zenéjére adta elő kűrjét, ami érdekes vállalás volt, hiszen a zenét maga Lipnyickaja "találta ki", de a program összeállítását ehhez a zenéhez több ismert koreográfus sem vállalta el. Végül a 2002-es olimpián érmes jégtáncos, Ilja Averbukh szerencsére mégis "bevállalta" a szakemberek által kockázatosnak vélt projektet. Orosz források szerint augusztus közepére hozhat eredményt a mostani rögtönzött "népszavazás", akkor lesz ugyanis az orosz műkorcsolyázók hagyományos szezon előtti nyilvános korcsolyázása, ahol a rajongók (vélhetően a hard-core szavazók) előtt mutatják be a versenyzők az új évadra megálmodott programjaikat.

Hozzászólások