Téli sportok - Mozifilm az alpesi síről
Mozifilm az alpesi síről

Mozifilm az alpesi síről


2014/11/25 08:51

Ausztriában film készült az alpesi sí egyik legendás versenyről, a „Hahnenkamm-ról”. A Kitzbüheli-Alpok lélegzetelállító lejtőjén 75 éve rendeznek lesikló futamot, ahová évről évre tízezrek zarándokolnak el, hogy megnézzék az alpesi sí „Super Bowljának” is nevezett eseményt. Kitzbühel olyan, mint a Forma-1-nek Monte Carlo vagy a tenisznek Wimbledon; egy szentély és egyben a világ legveszélyesebb pályája, a „Streif”.

A filmben négy világhírű síző 12 hónapos felkészülését követhetjük nyomon, akik mindent egy lapra téve küzdenek a legértékesebb lesikló trófeáért. Erik Guay, Aksel Lund Svindal, Max Franz és a tavalyi év győztese, Hannes Reichelt tárja fel nekünk azt a küzdelmet, amely a végső siker eléréséhez kell. Itt nem egy akciókkal tarkított Schwarzenegger eposzról van szó, hanem egy dokumentumfilmről, ahol a tragédiák és a könnyek vezérlik végig a nézőt a „Streif” kanyarjain. Egy igazi pokoli futamot látunk, mint ahogy azt a film cím is sugallja: „One hell of a ride”.

A majdnem kétórányi száguldás Ausztriában karácsonykor kerül a mozikba még a januári verseny előtt. Nem túlzás azt állítani, hogy az osztrákoknál kasszasiker lesz, nálunk valószínű egy letöltött videó valamelyik megosztó oldalról.

Hozzászólások