Téli sportok - Maze: Tökéletes volt
Maze: Tökéletes volt

Maze: Tökéletes volt


2014/12/06 10:53

Az első női lesikló verseny több okból is érdekes volt Lake Louise-ban: először Tina Maze egy műlesikló futam után egy gyors számban is nyerni tudott, másodszor Lindsey Vonn visszatért és nem utolsó sorban Miklós Edit is rajthoz állt a szezonban.

Az idei téli olimpián két aranyérmet szerző Tina Maze második világkupa-győzelmét aratta a 2014/15-ös évadban, amely azért is egyedülálló, mivel a szlovén lány november közepén még Leviben egy műlesikló győzelmet ünnepelt és most már egy gyors számban is megszerezte az első helyet.

„A dolgok megközelítése a legfontosabb, amikor a szlalomról a lesiklásra váltasz. Nagyon nehéz megtalálni azt a türelmet, ami a lesikláshoz szükséges. Ez a legnehezebb része az egésznek. Két nap alatt rájöttem, hogy kell itt síelnem, ezért sem vettem részt az utolsó edzésen. Elég ideges voltam ma, hogy fognak menni a dolgok, de tökéletes volt.” – nyilatkozta Maze a győzelmét követően.

A versenyen a második helyen az osztrák Anna Fenninger végzett , míg a harmadik a liechtensteini Tina Weirather lett. A dobogósok megnevezése mellett a futam előtt sokakat az tartott izgalomban, hogy vajon Lindsey Vonn visszatérése milyen lesz: szenzációs vagy olyan „felépülőben lévő” féle. A többszörös világkupa-győztes Vonn esetében inkább a második állítás igazolódott be, mivel az amerikai a 8. helyen ért célba.

„Jobban erőltettem ma a síelést, mint az edzéseken, amely határozottan fejlődés számomra, de sok mindenben még javulnom kell. Izgatott vagyok a holnapi kapcsolatban, mivel csak 4 tizeddel voltam ma lemaradva a második helytől. Ehhez az kell, hogy hibamentesen érjek a lapos részre. A legjobb 5 elérése reális célnak tűnik, és ha jól megy, akkor miért ne legyek akár harmadik” – értékelte Vonn a teljesítményét.

Számunkra a legfontosabb Miklós Edit szereplése volt, aki nagy elvárásokkal kezdett neki a szezonnak. Nem titkolt szándéka, hogy akár világbajnok legyen jövőre. Azonban Edit első versenye nem úgy sikerült, ahogy gondolta. A 28-as rajtszámmal vágott neki a pályának, és több mint két és fél másodperces hátránnyal a 34. helyen végzett.

Ma egy újabb lesikló versenyt rendeznek a kanadai síparadicsomban, így izgalmas lehet, hogy Maze újra nyerni tud-e, vagy esetleg Fenninger visszavág-e a tegnapi „vereségért”. Vajon Lindsey Vonn beváltja az ígéretét és feláll a dobogóra Lake Louise-ban, és nem utolsó sorban Miklós Edit be tud-e kerülni akár a legjobb 10 közé?

Hozzászólások