Téli sportok - Hirscheré harmadszor is a "Hókirálynő Trófea"
Hirscheré harmadszor is a "Hókirálynő Trófea"

Hirscheré harmadszor is a "Hókirálynő Trófea"


2015/01/07 08:42

Marcel Hirscher nyerte a zágrábi műlesikló Világkupa-versenyt és ezzel harmadszor szerezte meg a női és a férfi verseny győztesének is járó „Hókirálynő Trófeát” . Az osztrák mintegy 14 ezer horvát szurkoló előtt 2012 és 2013 után – a tavalyi futamot hóhiány miatt törölték –  lett újra első a német Felix Neureuther és a norvég Solevaag előtt.

Hirscher karrierje során másodszor nyert műlesikló futamot „zsinórban” három alkalommal. Ez a teljesítmény korábban a svájci Adelbodenben sikerült neki, amikor 2012-2014 között állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

„Hihetetlen háromszor győzni egymás után, ez még szebbé teszi a sikert.” – nyilatkozta Hirscher a második futam után.

Az osztrák ezt a szenzációs eredményt a Sljeme-hegyen található pálya (Crveni Spust) tökéletes állapotának is köszönhette. A szervezők egy igen jeges lejtőt alakítottak ki, ahol a magas rajtszámmal induló versenyzők is komoly helyezéseket értek el: Bernhard Niederberger 63. indulóként a 21. helyen végzett, míg Filip Zubcic az 57-es rajtszámmal a 15. helyen ért célba. Érdemes megjegyezni, hogy a horvát már Alta Badián is szenzációsan síelt, akkor a 64-es számmal a hetedik lett a második futam után.

A második helyen célba ért Felix Neureuther legjobb helyezését ért el Zágrábban, és továbbra is vezeti a műlesikló szakág pontversenyét. A mezőnyben ő az egyetlen síző, aki szlalomban az eddig megrendezett korábbi három futamon (Levi, Are, Madonna di Campiglio) dobogón állt, és nem mellesleg az olaszországi viadalt meg is nyerte.

Sebastian-Foss Solevaag már Leviben is megmutatta, hogy ő lehet Henrik Kristoffersen mellett a norvégok új műlesikló bajnoka, amikor a negyedik helyen végzett a versenyben. A 23 éves fiatal tehetség harmadik helyével első dobogós eredményét ért el a horvát síparadicsomban.

A műlesiklók számára nem sok pihenés ígérkezik, mivel a hétvégén Adelbodenban már újra rajthoz állnak, és talán Hirscher negyedszer is győzhet a „Chuenisbergli” káprázatos lejtőjén.

Hozzászólások