Téli sportok - Hirscher: Nem tudom elképzelni, hogy 2018-ig síeljek
Hirscher: Nem tudom elképzelni, hogy 2018-ig síeljek

Hirscher: Nem tudom elképzelni, hogy 2018-ig síeljek


2014/11/14 12:11

Marcel Hirscher nem tartja valószínűnek, hogy 2018-ban, a következő téli olimpián még aktív versenyző lesz. A háromszoros összetett világkupa-győztes síelő a finnországi Leviben megrendezésre kerülő műlesikló verseny előtt nyilatkozott.

„Jelenleg nem tudom elképzelni, hogy 2018-ig síeljek. Azt meg egyáltalán nem tudom, hogy egyáltalán ilyen formában leszek-e, mint most.”

Egy életmód-magazinnak adott interjúban azt is leszögezte a szezonnyitó söldeni óriás-műlesikló versenyt megnyerő osztrák, hogy természetesen nem szeretné olimpiai aranyérem nélkül befejezni a pályafutását. Bevallása szerint hosszútávon viszont az nem működik, hogy folyamatosan keményen dolgozzon, és négy év múlva is sikeres legyen. Kihangsúlyozta, hogyha a következő években egy nála fiatalabb és jobb versenyző legyőzi, akkor egyszerűen meghajol előtte és gratulál a teljesítményéhez.

A Szocsiban műlesiklásban ezüstöt szerző és az óriás-műlesiklásban negyedik helyen végző 25 éves Hirscher karrierje során eddig 23 Világkupa versenyt nyert, két világbajnoki elsőséget is bezsebelt már, de az olimpiai dicsőség még hiányzik a gyűjteményéből.

Hozzászólások