Északi összetett - Fél perc hátrányból indultak, mégsem tudták megszorongatni a norvégokat
Fél perc hátrányból indultak, mégsem tudták megszorongatni a norvégokat
Fotó: Europress/AFP

Fél perc hátrányból indultak, mégsem tudták megszorongatni a norvégokat

HosszabbitásHosszabbitás
2021/02/28 17:15
A papírformának megfelelően a címvédő norvég válogatott nyerte meg az északi sízők csapatversenyét vasárnap az Oberstdorfban zajló északisí-világbajnokságon.

A síugrásból és sífutásból álló összetett sportágban vasárnap a négyfős csapatok minden tagja egyet ugrott normálsáncon, majd 4x5 kilométer sífutás következett. Az ugrás az osztrákoknak sikerült a legjobban, így a futást a második németeknél 25, a harmadik japánoknál 30 és a negyedik norvégoknál 35 másodperccel kezdték korábban.

Az első embereknél hamar összeállt az üldöző hármas, együttesen igyekeztek csökkenteni a távolságot az osztrákokkal szemben, ekkor azonban még nem jártak sikerrel. A második körben aztán a norvégoknál Jörgen Graabak leszakította japán és német riválisát, majd gyorsan beérte az élen haladó Lukas Klapfert, aki nem tudta tartani a tempóját. Az aranyérem tulajdonképpen ekkor eldőlt, Graabak után Jens Luraas Oftebro és az egyéni bajnok Jarl Magnus Riiber is folyamatosan távolodott az ellenfelektől. A célba a németek értek be másodikként, és az osztrákok végeztek a harmadik helyen.

Eredmény, északi összetett, csapatverseny:
1. Norvégia (Espen Björnstad, Jörgen Graabak, Jens Luraas Oftebro, Jarl Magnus Riiber) 43:57.7 perc
2. Németország (Terence Weber, Fabian Riesle, Eric Frenzel, Vinzenz Geiger) 42.7 másodperc hátrány
3. Ausztria (Johannes Lamparter, Lukas Klapfer, Mario Seidl, Lukas Greiderer) 49.1 mp h.

MTI

Hozzászólások