Téli sportok - Domracheva: Itt ne legyen több verseny
Domracheva: Itt ne legyen több verseny

Domracheva: Itt ne legyen több verseny


2015/01/10 18:15

Darya Domracheva élesen bírálta a Nemzetközi Biatlon Szövetséget (IBU) amiért Oberhofban alkalmatlan körülmények között tartják a versenyeket. Véleménye szerint a köd, az eső és a rossz minőségű hó veszélyezteti a versenyzők egészségét és biztonságát. Tegnap a női sprintversenyt rendezték ilyen körülmények között, amelyet életben először a cseh Veronika Vitkova nyert, a fehérorosz Domracheva a 18. helyen végzett, míg az összetettben élen álló finn Kaisa Makarainen csak 20. lett.

„ Az IBU-nak mérlegelnie kellene, hogy változtasson a programon. A versenyzők sokszor hátrányt szenvednek az időjárás miatt, az eredmények nem a biatlonosok tudásán múlik, hanem a szeszélyes időjáráson.  Az IBU-nak el kéne gondolkoznia, hogy itt ne legyen több verseny.” – nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok Darya.

Az enyhe időjárás és a köd egyre nehezebb feladat elé állítja a német szervezőket. Az olvadó hó miatt a mai férfi sprintet két és fél órával el kellett halasztani, mivel a pályára friss hóréteget kellett hozatni.

Számos szakember évek óta hangoztatja, hogy Oberhof alkalmatlan a biatlon versenyek megrendezésére, viszont az IBU-nak a 2017-18-as szezonig szerződése van a türingiai várossal, és további 3 évre tervezik meghosszabbítani az aktuális megállapodást.

Hozzászólások