Biatlon - Kimarad Ruhpolding, Oberhof két világkupa-versenyt rendez
Kimarad Ruhpolding, Oberhof két világkupa-versenyt rendez
Fotó: Europress/AFP

Kimarad Ruhpolding, Oberhof két világkupa-versenyt rendez

Soós PéterSoós Péter
2020/10/25 10:00
Három versenyt rendeznek meg a 2020/21-es biatlon világkupából januárban az eredeti terveknek megfelelően a Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) közlése szerint. Az IBU Covid-alapelveinek megfelelően elsődleges a sportolók egészségének szem előtt tartása, minimalizálva az utazások számát, így a rizikófaktorokat, ezért mindössze két helyszínen tartanak futamokat az év első hónapjában.

Oberhof rögtön két versenyt rendez január 4. és 10., illetve 11. és 17. között. Az egyiket Ruhpolding helyett, hogy ezzel is „egy helyben maradjanak” a sportolók és stábtagjaik. A harmadik állomás házigazdája Antholz lesz január végén; a dátumok és a menetrend változatlanok maradtak.

Az IBU szorosan együttműködött a német szövetséggel, hogy a lehető legjobb megoldást találják meg a helyszínekre. Előbbiek támogatták a németek azon törekvéseit, hogy a 2023-as világbajnokságot rendező Oberhof minél több alkalommal adjon otthon biatlonversenynek egyfajta tesztként, valamint tökéletesítse a szervezést a vb-re.

 „Elégedettek vagyunk, hogy megtaláltuk a lehető legjobb megoldást a jelenlegi helyzetben. Három nagyszerű sporteseményt várunk az egészségügyi előírások maximális betartásával, és reméljük, hogy 2022-ben visszatérünk tradicionális helyszínünkre, Ruhpoldingba” – nyilatkozta a szövetség honlapjának Olle Dahlin elnök.

Franz Steinle, az IBU végrehajtó bizottságának tagja, a Német Síszövetség elnöke kiemelte, közös céljuk a nemzetközi és a nemzeti szövetségekkel, hogy biztosítsák a 2020/21-es biatlonszezon működését.

„Jelenleg a legjobb forgatókönyv mindkét megmérettetést Oberhofban tartani, bár nem volt könnyű döntés, mert Ruhpolding is rutinos rendező, de megértették álláspontunkat az ottani szervezők. Számos infrastrukturális fejlesztés történt a vb 2023-as helyszínén, melyeket mindenképpen tesztelni akarunk a világverseny előtt.”

A világkupa valamennyi állomásán érvényben lesznek az IBU Coviddal kapcsolatos előírásai. Az, hogy beengednek-e nézőket az egyes helyszínekre, minden esetben az adott ország egészségügyi protokolljától függ.

A februári és márciusi menetrendről novemberben születik döntés.

biathlonworld.com

Hozzászólások