Biatlon - Kislányától kapta el a koronavírust az olimpiai bajnok orosz, zseniális videót osztott meg
Kislányától kapta el a koronavírust az olimpiai bajnok orosz, zseniális videót osztott meg
Fotó: Europress/AFP

Kislányától kapta el a koronavírust az olimpiai bajnok orosz, zseniális videót osztott meg

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/07/31 11:29
Anton Shipulinéknál hatalmas volt az ijedség, ráadásul felesége kórházban fekszik, de...

Nem éppen a legszebb körülmények között vonult vissza 2018 végén Anton Shipulin. A biatlonmezőny 2010-es éveinek egyik meghatározó alakja (többek között világbajnok lett az orosz váltóval 2017-ben, előtte, 2015-ben tömegrajtos szakági vk-t nyert, sőt, ideig-óráig még olimpiai bajnoknak mondhatja magát, bár a 2014-es váltóeredményeket Evgeny Ustyugov büntetése végett minden bizonnyal törölni fogják idén októberben) hazája eltiltása miatt nem vehetett részt a 2018-as téli olimpián, majd az év utolsó hónapjaiban doppingolással vádolták meg. 

Végül sikerült tisztáznia magát, jelenleg politikusként tevékenykedik, emellett a biatlonszövetséggel a járvány utáni élet beindításán dolgoznak. Munkáját a napokban azonban nem várt tényező zavarta meg: elkapta a koronavírust. Erről posztolt három napja Instagram-oldalán, elég ijesztő felvétel kíséretében.

"Sziasztok, barátaim!

(...) Ebben az évben úgy döntöttünk, a gyerekek, a feleségem, Louise és édesanyja Szocsiban nyaralnak, miközben én Moszkvában dolgozok. Az volt a terv, hogy végre pihennek, kikapcsolódnak kicsit, strandolnak, fürödnek a Fekete-tengerben. Hétvégére érkeztem hozzájuk.

Először Mira babánk lett beteg, 39 fok fölé ment a testhőmérséklete, egyéb tünetek nélkül. Nem sokkal később én is belázasodtam, aztán következett a feleségem és  az anyósom. Megijedtünk, és a biztonság okáért elvégeztettük a koronavírusteszteket, ami sajnos mindannyiuknál pozitív eredményt mutatott: Dima fiunk kivételével mindenki COVID-19-fertőzött. Mira, anyósom és én enyhe betegségben szenvedünk, karanténba vonultunk, Louise azonban kórházban van. Remélem, gyorsan meggyógyulunk. 

Amit üzenni szeretnék a világnak: lehet, hogy nem hiszel a koronavírusban, lehet, hogy világszintű összeesküvésnek hiszed, lehet, hogy megszeged a hatósági szabályozásokat, de bárki megfertőződhet, az egészségünk, a szeretteink egészsége pedig a saját kezünkben van. Az orosz üdülőhelyek túlzsúfoltak, ha valaki mégis úgy döntene, hogy üdülni menne, legyen tízszer figyelmesebb és óvatosabb, egyébként azt javaslom, jobb otthon maradni. 

Vigyázzatok magatokra! " - írta.


Szerdán aztán jobb hírek érkeztek: noha Shipulin és a gyerekek még bő egy hétig karanténban vannak Szocsiban, amennyire csak tudnak és a helyzet engedi, szórakoznak és kikapcsolódnak, élvezik az együtt töltött időt, ami egyébként ritkán adatik meg nekik Anton munkája miatt - ezzel is elvonva a kicsik figyelmét arról, hogy anyukájukkal egy darabig még nem találkozhatnak. Íme, egy zseniális csatavideó:

Hozzászólások