Téli sportok - Az olimpiai bajnok visszatér
Az olimpiai bajnok visszatér

Az olimpiai bajnok visszatér


2014/11/27 18:35

Matthias Mayer rajthoz áll a hétvégi lake louise-i lesikló és szuperóriás-műlesikló versenyeken. A Szocsiba olimpiai aranyat nyerő síelő október közepén edzés közben  térdsérülést szenvedett, így kérdésessé vált a szezonkezdése. Mayer ennek ellenére felkészültnek érzi magát és elindul az évad első lesikló viadalán.

„Nincsenek fájdalmaim és így nincs akadálya, hogy ott legyek a startnál. Örülök, hogy felépültem és végre versenyezhetek” - nyilatkozta Mayer.

Az osztrák férficsapat vezetője Andreas Puelacher is megerősítette, hogy Mayer tagja annak a 9 főből álló keretnek, amely részt vesz a hétvégi futamokon.  A szakember nem részletezte a neveket, de biztosra vehető Hannes Reichelt szereplése, aki az év eleji sérvműtétét követően újra jó formában van. Valószínűleg Max Franz is versenyezni fog, mivel hétfőn megnyerte az egyik FIS (Nemzetközi Sí Szövetség) által szervezett válogatót. Georg Streitberger, Klaus Kroell, Romed Baumann és Otmar Streidinger szereplése ugyancsak megjósolható. A fennmaradó két helyre még hárman pályáznak: Florian Scheiber, Joachim Puchner és Markus Duerager között dőlhet el, ki vehet részt a gyors számokban.

A Lake Louise-ban megrendezésre kerülő lesikló futamra szombaton, míg a szuperóriás-műlesikló számra vasárnap kerül sor. Mindkét versenyt az Eurosport 19 órától élőben közvetíti.

Hozzászólások