Alpesi sí - Ennyire talán még sosem aláztak meg egy sportriportert
Ennyire talán még sosem aláztak meg egy sportriportert
Fotó: Europress/AFP

Ennyire talán még sosem aláztak meg egy sportriportert

Szabó GáborSzabó Gábor
2020/12/22 18:27
Őszintén szólva, világ életemben úgy éreztem - abban a hitben éltem - hogy tisztességesen fel szoktam készülni a közvetítésekre. Ilyenkor télen, az alpesi sí közvetítések környékén, korán reggel felkelek, rögtön az ORF-re kapcsolok, bámulom az Alpenpanorámát, átfutom az osztrák sajtót és a Zürcher Zeitungot, minden sízőről külön papírt vezetek és a többi.

Síelni is úgy gondolom, viszonylag normálisan tudok, már amennyire innen Magyarországról, a Normafáról indulva normálisan síelni lehet. Nyilván nem vagyok egy Felix Neureuther persze, de hogyan is lennék az a Harrer Pál utca 10-ből?

Persze azt is tudom, hogy Németországban azért odateszik magukat az emberek, ha munkáról van szó. Nem keresik a kibúvókat, ha kell a homlokukkal tolják a csillét. Ha Felix Neureuthernek - aki elsősorban műlesikló volt - azt mondják, hogy készüljön föl egy lesiklóverseny - Val Gardena - közvetítésére, akkor ő fölkészül. Ha úgy gondolja, meg kell tudnia milyen 60-70 métert repülni 5-6 méter magasan, akkor ő megtudja.

Leugrik Garmisch-Partenkirchenben a sísáncról. Alpesi léccel, alpesi cipőben, és persze bottal a hóna alatt...


Hozzászólások