Alpesi sí - Shiffrin visszatér Aréban
Shiffrin visszatér Aréban
Fotó: Europress/AFP

Shiffrin visszatér Aréban

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/11 12:20
Az összetettben címvédő Mikaela Shiffrin visszatér ezen a héten Aréban az alpesi sízők női világkupa-szezonjának utolsó versenyein.

A kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok amerikai sztár édesapja február másodikán hunyt el, Shiffrin pedig azóta nem versenyzett. Szerdán viszont bejelentette, készen áll arra, hogy újra ott legyen a mezőnyben.

Az összetett vk legutóbbi három idényének bajnoka Instagram-oldalán azt írta, hogy Aréból "csodálatos emlékei vannak édesapjával", ezért boldog, hogy visszatérhet a svédországi viadalra. E mellett azt is megjegyezte, hogy nincsenek különösebb elvárásai magával szemben, csupán versenyezni akar még a szezon vége előtt.

A 24 éves Shiffrin jelenleg 153 pont hátránnyal áll az összetett második helyén az olasz Federica Brignone mögött, így még akár vissza is előzheti riválisát, mivel Aréban három futamot, egy-egy párhuzamos és sima műlesiklást, illetve egy óriás-műlesiklást rendeznek.

Az alpesi szezon azért zárul le a nőknél már Aréban, mert a március 18. és 22. között az olaszországi Cortina d'Ampezzóban esedékes vk-döntőt törölték a koronavírus-járvány miatt.

MTI

Hozzászólások