Alpesi sí - Schmidhofer olcsón megúszta az ijesztő bukást, de a szezonjának vége
Schmidhofer olcsón megúszta az ijesztő bukást, de a szezonjának vége
Fotó: Europress/AFP

Schmidhofer olcsón megúszta az ijesztő bukást, de a szezonjának vége

Minich RékaMinich Réka
2020/12/19 15:23
A pénteki női lesikló világkupafutam legijesztőbb pillanata kétségkívül Nicole Schmidhofer bukása volt. Az osztrák versenyző átszakította a védőhálót, majd eltűnt a kamerák képe elől. Versenytársai egy emberként aggódtak érte, de "szerencsére" megúszta keresztszalag-szakadással és néhány zúzódással az arcán.

Abban a kanyarban, ahol a súlyos baleset történt, négyen is estek, de az osztráké volt a leglátványosabb bukás. A kicsúszása során a sílécének éles széle átvágta az első védőhálót, de a második már szerencsére megakadályozta, hogy a fák közé repüljön. A futamot azonnal megszakították, a társak arcán is látszódott, hogy milyen komoly következményei is lehettek volna ennek a hibának. A helyszínen végül közel 20 percig ápolták Schmidhofert, de mentőhelikopterre nem volt szükség.


Az osztrák szövetség szóvivője így nyilatkozott a versenyző állapotáról:

"Az MRI vizsgálatok megerősítették az első gyanúnkat, Nicole bal térdében mindkét keresztszalag elszakadt, így műtétre lesz szükség. Jelenleg még ezzel várni kell, mert túl nagy a duzzanat a térdében. Nemsokára az orvosi csapat ki fogja dolgozni a legjobb terápiát, de idén természetesen már nem fog tudni versenyezni."
ORF


Hozzászólások