Alpesi sí - "Két vidám, fiatal és elképesztően tehetséges síelő halt meg"
"Két vidám, fiatal és elképesztően tehetséges síelő halt meg"
Fotó: Europress/Getty

"Két vidám, fiatal és elképesztően tehetséges síelő halt meg"


2015/01/06 16:31

Michaela Schiffrin, a 19 éves, olimpiai- és világbajnok amerikai síelő közleményben emlékezett meg a tegnapi lavinakatasztrófában elhunyt két honfi- és csapattársáról.

"2014 csodálatos, örökké felejthetetlen év volt számomra, tele kemény munkával, örömmel, sikerekkel. Szeretnék megköszönni mindenkinek minden támogatást, amit nyújtott nekem. Hálás vagyok a családomnak, a barátaimnak, a szurkolóimnak, hogy vannak nekem, hogy hisznek bennem. Remélem, még sok közös élményünk lesz együtt.

De ami ennél is fontosabb, szeretném megköszönni a sorsnak, hogy egészséges vagyok és lehetnek még álmaim. Tegnap hat amerikai válogatott síző szenvedett lavinabalesetet, de ezt csak négyen élték túl. A kettő, aki elment, okos, pozitív, vidám és elképesztő fiatalember volt, akik ráadásul rendkívül tehetségesek is voltak. Egyikük az egyik legközelebbi barátom volt. Keresem a szavakat, hogy megmagyarázzak néhányat azok közül a gondolatok közül, amik a fejemben kavarogtak az elmúlt 24 órában - harag, félelem, tehetetlenség és zavarodottság. Hogy mehet el két, 19 és 20 éves fiatalember, akik reggel még mosolyogva csatolták fel a sílécüket egy óra alatt? Hogy történhet ilyen? Persze tudom, ez jó lecke mindannyiunknak, akármennyire is képzett síelők vagyunk, vannak határokat, amiket mi sem léphetünk át. Azt csinálták, amit annyira imádtak, de ettől még nem lesz kevésbé tragikus az eset.

Tragédiák folyamatosan történnek, minden percben több tucatnyian veszítik el barátaikat, szeretteiket, épp ezért vagyok nagyon boldog, hogy olyanok vesznek körül, akikkel megoszthatom az örömömet és a bánatomat is.

Arra kérek mindenkit, aki megteheti, hogy a mai nap folyamán szenteljen egy percnyi emlékezést a két elhunytra, még akkor is, ha nem ismerték őket személyesen. A síelők világa kicsi, épp ezért különösen fontos, hogy most még a szokásosnál is jobban összetartsunk."

Hozzászólások