Alpesi sí - Herr ÖsterRAICH
Herr ÖsterRAICH
Fotó: Europress/Getty

Herr ÖsterRAICH


2014/08/25 21:22

"Könnyű volt a döntés" - nyilatkozta hétfőn az osztrákok kétszeres olimpiai bajnok alpesi sízője, Benjamin Raich. Bár a 36 éves síző az utóbbi években már nem tartozik a közvetlen élmezőnyhöz a "kedv, a vidámság és a motiváció még megvan" benne, így még legalább egy évig folytatni szeretné karrierjét. Raich pályafutásának kilencedik világbajnokságára készülhet, célja ugyanis nem más, mint, hogy bekerüljön a 2015-ös amerikai világbajnokságra utazó osztrák keretbe. A vaili vb azért is lehet(ne) különleges számára, hiszen annak idején 1999-ben éppen ezen a helyszínen szerepelt először világbajnokságon.

"Jól érzem magam, már nem fáj a hátam, mint az előző szezonban, így ismét gázt akarok adni. Ebben a sportágban az embernek sokszor kell az érzéseire hagyatkoznia és most jó megérzéseim vannak. Szerintem még sikeres lehetek, mert fizikailag bírom a kihívást" - nyilatkozta a háromszoros világbajnok osztrák, aki pályafutása során összesen 36 Világkupa versenyt nyert meg. Utoljára viszont meglehetősen régen, még 2012 februárjában Crans Montanán sikerült nyernie szuperóriás-műlesiklásban.

"Aki pályafutása során mindent megnyert, abban mindig lehet bízni. Mindegy, hogy hány éves az illető, ha pedig Benni egészséges, akkor komolyan számolni kell vele" - Stephan Eberharter.

Raich az előző tél után kivételesen egy hosszabb szünetet iktatott be, így most feltöltődve futott neki a nyári alapozásnak. Az ausztriai gleccsertréningek után azt is eldöntötte, hogy a 2014/15-ös Világkupa sorozatban nagy valószínűséggel már csak sikerszakágaira, a szlalomra és az óriás-műlesiklásra koncentrál majd. Raich bejelentése után kíváncsian várhatjuk, hogy vajon hogyan határoz élettársa, a szintén a visszavonulás küszöbén egyensúlyozó Marlies Schild és vajon képes lesz-e párját elengedni az újabb téli szezonra, vagy akkor már ő is inkább léceket csatolva készül a havas évszakra.

Hozzászólások