Alpesi sí - Elhunyt az olimpiai bajnok, aki legyőzte Tombát
Elhunyt az olimpiai bajnok, aki legyőzte Tombát
Fotó: Europress/AFP

Elhunyt az olimpiai bajnok, aki legyőzte Tombát

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/07/09 10:08
Életének 54. évében elhunyt az 1992-ben Albertville-ben szlalomban olimpiai bajnok Finn Christian Jagge. 

A Norvég Olimpiai Bizottság szerdán értesült a szomorú hírről, miszerint 54 éves korában elhunyt az olimpiai bajnok Finn Christian Jagge. A norvég felesége Facebook-posztban erősítette meg a hírt, a halál oka krónikus betegség. Jagge úgy utazott az 1992-es téli olimpiára, hogy csak egy világkupa-győzelme volt korábban. Albertville-ben azonban szlalomban hatalmas bravúrral legyőzte az olaszok klasszisát, a negyedik olimpiai bajnoki címére hajtó Alberto Tombát.

"Gondolataink elsősorban a családdal vannak, és mindenkivel, aki szereti az alpesi sít. A sportág egyedülálló alakját, egyik legjobb alpesi sízőjét, és a norvég sportélet egyik példaképét veszítettük el. Jagge fantasztikus pályafutást az 1992-es albertville-i téli olimpián koronázta meg, ahol legyőzte a sportág legendáját, Alberto Tombát. Jagge amellett, hogy a sportban jeleskedett, kiváló példakép volt a fiatal, tehetséges alpesi sízők számára. Nagyon fogjuk hiányolni őt." - fogalmazta meg a szövetség elnöke, Berit Kjoll. 
"Szörnyű tragédia. Még csak élete közepén járt, egy fiatal 54 éves, aki aktív életet élt. Különleges sportoló volt. Szinte minden sportágban jól ment neki, többek között teniszben is. Az alpesi sí világában igazi legendának számított."- fejezte ki gyászát a sportág ikonikus alakja, Kjetil André Aamodt is.

 Jagge olimpiai bajnoki címe mellett 7 világkupa-győzelmet aratott. 2000-ben vonult vissza.

via és via 

Hozzászólások